Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Război total în justiţie! Lazăr: Procedura de revocare, viciată vizibil prin manipulare/ Toader: Nu a avut dosarul de candidatură complet, eu nu îl primeam în concurs (VIDEO)

Război total în justiţie! Lazăr: Procedura de revocare, viciată vizibil prin manipulare/ Toader: Nu a avut dosarul de candidatură complet, eu nu îl primeam în concurs (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 13:13
Război total în justiţie! Lazăr: Procedura de revocare, viciată vizibil prin manipulare/ Toader: Nu a avut dosarul de candidatură complet, eu nu îl primeam în concurs (VIDEO) Eveniment

Războiul declaraţiilor dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general Augustin Lazăr continuă joi cu ocazia şedinţei CSM în care cei doi se vor afla faţa în faţă.

În condiţiile în care miercuri s-a demonstrat că Toader a afirmat eronat că Augustin Lazăr a clasat un dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, când în realitate ordinul era semnat de procurorul Cristian Lazăr, procurorul general a acuzat că întreaga procedură de revocare a sa s-a bazat pe manipulare şi pe lipsă de probe.

"S-a dovedit a fi total lipsită de suport probator şi, mai mult decât atât, s-a dovedit a fi o manipulare a opiniei publice. O manipulare şi o ţinere în suspans nejustificată faţă de o afirmaţie care a fost făcută în mod intenţionat pentru a servi unei proceduri de revocare viciată vizibil", a precizat Augustin Lazăr la sosirea la CSM.

Lazăr a arătat că CSM a stabilit în aprilie 2016 când a fost numit în funcţie că erau întrunite toate condiţiile stabilite de lege pentru a fi numit, iar restul, adică ce spune Tudorel Toader, este politică.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În replică, Tudorel Toader a precizat că dosarul de candidatură cu care Augustin Lazăr a câştigat funcţia de procuror general a fost incomplet, iar dacă el ar fi fost atunci ministru al Justiţiei nu l-ar fi primit în concurs.

"Domnia sa ar fi trebuit să spună dacă afirmaţiile făcute sunt sau nu adevărate. Adică noi riscăm să tragem concluzii înainte de a vedea dacă spusele sunt adevărate sau nu. Vă dau un exemplu: 15 martie 2016, ora 12:22. În condiţiile în care legea spune care sunt piesele ce trebuiesc cuprinse în dosar şi la Minister se primeşte prin mail doar o scrisoare de intenţie şi un CV ataşat. În condiţii în care pe 16 martie expira termenul de înscriere şi dosarul nu era complet, eu personal dacă eram ministru nu îl primeam în competiţia pentru desemnarea procurorului general din simplul motiv că dosarul nu era complet", a afirmat Tudorel Toader.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Tot scandalul a pornit după ce Tudorel Toader a cerut revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr folosind, printre altele, argumentul că acesta a fost numit ilegal drept recompensă pentru că a clasat un dosar al preşedintelui Iohannis. Ulterior s-a demonstrat că ordonanţa de clasare respectivă era semnată de procurorul Cristian Lazăr şi nu de Augustin Lazăr.
 

Citeşte mai multe despre:   Augustin Lazar,   Tudorel Toader