Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lecții pentru elevi în manualele auxiliare: ”Maria ia o lamă nouă. (...) Acum Maria are o rană mare” (FOTO)

Lecții pentru elevi în manualele auxiliare: ”Maria ia o lamă nouă. (...) Acum Maria are o rană mare” (FOTO)

Un articol de: - 17 Sep 2014, 14:59
Eveniment

Noul an școlar a debutat în urmă cu doar câteva zile, iar în lipsa noilor manuale digitale promise de Ministerul Educației, elevii din clasele I-a și a II-a vor trebui să continue să învețe după manualele vechi, așa cum a anunțat miercuri și premierul Victor Ponta.

Odată cu protestele părinților vizavi de lipsa obiectelor de studiu și cu gafa ministrului Remus Pricopie care a confundat lupoaica din mitologia romană cu vulpea, au apărut în atenția publică unele extrase dintr-un manual auxiliar.

Acest manual, ”Să dezlegăm tainele abecedarului”, care pretinde să ”învețe temeinic scrisul și cititul”, include însă unele exerciții nepotrivite pentru elevii din clasele primare.

În timp ce un exercițiu anunță că ”Maria ia o lamă nouă” și sfârșește cu o ”rană mare”, un altul îi îndeamnă pe elevi să rostească: ”Baba bătu bietul băiat bolnav”.De altfel există și alte exemple bizare, în care koala este descris drept un animal cu ”pungă” sau șoimul este ”o ființă”.


Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei