Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O lege EXTREM DE IMPORTANTĂ a fost adoptată de Senat: Toți copiii sunt vizați 

O lege EXTREM DE IMPORTANTĂ a fost adoptată de Senat: Toți copiii sunt vizați 

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 12:41
O lege EXTREM DE IMPORTANTĂ a fost adoptată de Senat: Toți copiii sunt vizați  Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Proiectul de lege care interzice bullying-ul (violența psihologică - n.r.) în școli și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale a fost adoptat luni, în unanimitate, de Senat, în calitate de cameră decizională, informează HotNews.ro. Actul normativ va merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit legii, ”în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”. 

Bullying-ul este considerat drept seria de acțiuni „fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup”. 

Inițiatorii proiectului de lege sunt deputații PSD Petre Florin Manole și Andrei Pop. 

Citeşte mai multe despre:   Senat