Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OFICIAL! Toți românii PIERD BANI LA PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

OFICIAL! Toți românii PIERD BANI LA PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2019, 07:50
Foto: Pixabay Eveniment

Noua Lege a Pensiilor, promovată de PSD și promulgată recent de președintele Klaus Iohannis, nu vine cu vești bune pentru toți pensionarii.

VIOREL LIS, PRINS ÎN FAPT CU ALTA MAI ÎN VÂRSTĂ! OANA LIS E ÎN STARE DE ȘOC! LA ASTA NU S EAȘTEPTA NIMENI (GALERIE FOTO)

Actul normativ nu repară una dintre marile nedreptăţi ale sistemului, și anume cumularea pensiilor speciale cu cea publică.

PROFEȚIA CARE ȘOCHEAZĂ ROMÂNIA! ARSENIE BOCA A PREZIS MOARTEA FOSTULUI PREȘEDINTE! VEZI AICI DESPRE CINE ESTE VORBA (GALERIE FOTO)

Astfel, dacă pensionarii de rând vor fi obligaţi, în continuare, să opteze pentru o singură categorie de pensie, alte categorii sociale precum parlamentarii sau militarii vor primi, pe lângă pensia publică, şi una specială.

CUTREMUR ÎN MUZICA POPULARĂ! FUEGO A PRINS-O ÎN FAPT PE IRINA LOGHIN! INCREDIBIL CE FĂCEA CU PARTENERUL SECRET! ASTA E PREA DE TOT (GALERIE FOTO)

Potrivit noii legi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate, pensia de urmaş.

În cazul lor, legea prevede că o persoană poate beneficia de "o singură categorie de pensie dintre cele prevăzute".

Excepţie face ajutorul pentru soţul supravieţuitor.

Dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie, scrie a1.ro.

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor
 
Loading...