Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OFICIAL! Toți românii vor PIERDE BANI la PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

OFICIAL! Toți românii vor PIERDE BANI la PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

Un articol de: B1.ro - 28 Feb 2019, 08:48
OFICIAL! Toți românii vor PIERDE BANI la PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare... Foto: Pixabay.com Eveniment

Noua Lege a pensiilor nu vine cu veşti bune pentru toţi pensionarii. În timp ce beneficiarii de pensii speciale se vor bucura şi de pensia publică, pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii.

REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIA LUI ARSENIE BOCA CE ANUNȚĂ CÂND VINE SFÂRȘITUL LUMII! (VEZI TOATE POZELE PÂNĂ LA CAPĂT)

Astfel, noua lege a pensiilor nu va repara una dintre marile nedreptăţi ale actualului sistem: cumularea pensiilor speciale cu cea publică. 

REPEDE CLICK AICI: ROMÂNIA PLÂNGE ȘI E ÎN DOLIU! A MURIT INTERPRETA DE MUZICĂ POPULARĂ ÎNDRĂGITĂ DE MILIOANE DE ROMÂNI! (FOTOGRAFII TERIBILE CU SICRIUL)

În aceste condiţii, pensionarii de rând vor fi obligaţi, în continuare, să opteze pentru o singură categorie de pensie, iar senatorii, militarii sau deputaţii vor putea avea venituri obţinute din pensia publică şi cea specială, potrivit a1.ro.

REPEDE CLICK AICI: BLESTEMUL S-A ABĂTUT PESTE ȚARĂ, EI SUNT MARII ROMÂNI CARE VOR MURI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI (FOTOGRAFII TERIBILE)

Conform proiectului de lege, persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: 1. pensia pentru limită de vârstă; 2. pensia anticipată; 3. pensia de invaliditate; 4. pensia de urmaş.

În cazul lor, legea prevede că o persoană poate beneficia de o singură categorie de pensie dintre cele prevăzute.

Excepţie face ajutorul pentru soţul supravieţuitor.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor