?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se schimbă iar VÂRSTA de PENSIONARE în România: Cine sunt românii care de acum vor ieși MAI REPEDE la pensie!

Se schimbă iar VÂRSTA de PENSIONARE în România: Cine sunt românii care de acum vor ieși MAI REPEDE la pensie!

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 07:54
Eveniment

Noua Lege a pensiilor, inițiată de Guvern acum aproximativ jumătate de an, a fost adoptată de Senat și trimistă în Camera Deputaților, pentru a primi votul final. 78 de senatori au votat “pentru”, 12 “contra” și 8 s-au abținut. 

Propunerea de act normativ a primit și câteva amendamente față de forma inițială. 

REPEDE CLICK AICI: ANDRA ȘI VICTORIA, FILMATE GOALE COMPLET ALĂTURI DE PEPE! BOMBA MONDENĂ A ANULUI - POZE NECENZURATE !!!

Unul dintre acestea prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“. În varianta inițiată de Guvern era vorba despre copii cu handicap de până la 3 ani, potrivit legestart.ro

REPEDE CLICK AICI: CÂNTĂREAȚA IUBITĂ DE TOȚI ROMÂNII A DEVENIT ACTRIȚĂ DE FILME PENTRU ADULȚI !!! VEZI POZE DE LA FILMĂRI !!! 

A mai fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei “pensionatul urmaș” fiind acum “copilul beneficiar al pensiei de urmaș“. “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“, se arată în noua lege.

REPEDE CLICK AICI: MARIANA MOCULESCU A COMIS-O DIN NOU! COMPLET DEZBRĂCATĂ, A FOST POZATĂ CÂND...

Actul normativ schimbă condițiile de calcul a pensiilor din anul 2021, de acordare a pensiei minime sau de reducere a vârstei de pensionare

Proiectul de lege precizează că nicio pensie în plată nu va scădea – în cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

REPEDE CLICK AICI: AU APĂRUT POZELE NECENZURATE CU PROFESOARA INDECENTĂ CARE SE DEZBRĂCA COMPLET (FOTO HOT)

Important de remarcat este faptul că vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel:
- vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei;
- stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați;
- stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.

REPEDE CLICK AICI: EA E PRIMA ROMÂNCĂ CE A JUCAT ÎN FILMELE PENTRU ADULȚI!!! E UIMITOR CUM ARĂTA DEZBRĂCATĂ!!! (FOTO FĂRĂ PREJUDECĂȚI)

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor
 
 
 
Loading...