?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noile reguli la RECALCULAREA PENSIILOR: Cine mai primește BANII în decembrie... Vezi dacă ești pe LISTĂ

Noile reguli la RECALCULAREA PENSIILOR: Cine mai primește BANII în decembrie... Vezi dacă ești pe LISTĂ

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 08:53
Eveniment

Anul 2019 aduce schimbări importante pentru pensionari. În ciuda mult trâmbiţatei Legi a pensiilor, nu vor fi dublări sau triplări de pensii și nici modificări notabile legate de modul în care acestea vor fi calculate. 

Cu toate acestea, vor fi 4 schimbări care se vor produce şi care vor aduce mai mulţi bani pentru unele categorii de pensionari. Doar că cele mai multe prevederi ale noii legi, practic promisiunile PSD privind majorarea pensiilor,  se vor aplica abia din anul 2021.

REPEDE CLICK AICI: STUDENTELE AU PIERDUT LA POKER, S-AU DEZBRĂCAT COMPLET ȘI... CE PORUNCI FĂRĂ PERDEA AU PRIMIT! (FOTO NECENZURAT)

Majorarea punctului de pensie 

Punctul de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, de la 1septembrie 2019, potrivit noii Legi a pensiilor aflate în Camera Deputaților pentru votul final.  

REPEDE CLICK AICI: SCANDAL URIAȘ! AU APĂRUT POZELE CU LIDIA BUBLE GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN E DISPERAT! (GALERIE FOTO NECENZURATĂ)

Cum legea nu este încă promulgată, Guvernul pregătește deja o ordonanță de urgență prin care se stabilește că punctul de pensie și pensia minimă vor fi înghețate până în luna septembrie.

REPEDE CLICK AICI: TOȚI AU RĂMAS ÎNMĂRMURIȚI! S-AU PUBLICAT POZELE CU RALUCA BĂDULESCU DEZBRĂCATĂ COMPLET! E CEVA... (FOTO FĂRĂ PREJUDECĂȚI)

Asta înseamnă că abia în ultimele patru luni ale anului viitor pensionarii vor lua mai mulți bani. Din septembrie pensiile vor crește cu 15%. De exemplu, cine are 1,2 puncte va lua mai mult cu 198 de lei, cine are 1,5 puncte va primi în plus 247,5 lei, cine are două puncte va lua 330 de lei, scrie dcbusiness.ro.

REPEDE CLICK AICI: DANIELA S-A DEZBRĂCAT COMPLET LA 50 DE ANI... NICI ÎN VISELE TALE NU ÎȚI IMAGINAI CĂ ARATĂ AȘA... (POZE FIERBINȚI)

Pensia minimă se dă indiferent de vechime

Pensia minimă va creşte de la 640 de lei, cât este în prezent, la 704 de lei, tot din septembrie. Însă nu se va face departajarea între cei care au lucrat minim 33 de ani și cei care primesc acești bani ca indemnizație socială. 

REPEDE CLICK AICI: STUDENTELE S-AU DEZBRĂCAT ȘI A ÎNCEPUT NEBUNIA... ALCOOLUL E DE VINĂ (GALERIE FOTO)

Practic, și în 2019 toți pensionarii care au pensia minimă vor primi aceiași majorare indiferent de anii lucrați. Corectarea acestei inegalități se va face abia din anul 2021 când va fi o departajare clară între cei care au lucrat peste 33 de ani și ceilalți pensionari. 

REPEDE CLICK AICI: STUDENTELE AU PIERDUT LA POKER ȘI AU TREBUIT SĂ SE DEZBRACE COMPLET... DAR CE PORUNCI AU PRIMIT... (FOTO DE NEIMAGINAT)

Potrivit reglementărilor în vigoare, nu există un plafon privind pensia maximă, cea mai mare pensie încasată acum de un civil şi stabilită doar în baza contribuţiilor virate pe parcursul vieţii profesionale este de 20.000 de lei net, iar după majorarea punctului din septembrie va ajunge la 23.000 de lei.

Se finalizează recalcularea pensiilor

Cei mai câștigați vor fi pensionarii care au lucrat în locuri de muncă încadrate în grupa I sau a II-a și care pe lângă majorarea punctului de pensie vor beneficia și de recalculare în baza Legii nr. 221/2018. 

REPEDE CLICK AICI: ELE SUNT FETELE DIN POLITICA ROMÂNEASCĂ CE AU APĂRUT ÎN IPOSTAZE EROTICE (GALERIE FOTO FIERBINTE)

De recalculare vor avea parte toți pensionarii ale căror drepturi au fost stabilite potrivit legislaţiei existente înainte de  aprilie 2001.
Procedura se realizează din oficiu în perioada octombrie 2018 – octombrie 2019, însă drepturile recalculate se vor acorda începând din octombrie  2018, indiferent de data emiterii deciziei de recalculare.În situaţia în care, în urma recalculării, rezultă un punctaj mediu anual mai mic decât cel inițial, se menţine cel vechi astfel încât să nu scadă nici o pensie.

Cumpărarea anilor pentru pensie

Nu se știe însă dacă anul viitor românii își vor mai putea cumpăra vechime pentru pensie având în vedere că actualul mecanism este aprobat doar până la finalul acestui an. 
Însă cumpărarea vechimii pentru pensie pentru perioadele neasigurate din trecut a fost prevăzută în proiectul de lege privind sistemul public de pensii, aprobat de Executiv și aflat în dezbatere la Camera Deputaților. 

REPEDE CLICK AICI: GATA, ADIO DĂNCILĂ! ARE LEGĂTURĂ CU UN MARE BOSS EUROPEAN!

Dar prevederea legată de plata retroactivă a contribuției la pensii se va aplica abia din anul 2021. 

Este totuși de așteptat ca și în 2019, Guvernul să dea o hotărăre legată de continuarea procedurii de cumpărare a vechimii.
 

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor,   PSD,   Camera Deputatilor
 
 
 
Loading...