Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment RECALCULAREA PENSIILOR: Veste BOMBĂ pentru toți cei care aveau PENSII MICI! Până când se mai dau banii...

RECALCULAREA PENSIILOR: Veste BOMBĂ pentru toți cei care aveau PENSII MICI! Până când se mai dau banii...

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 12:32
Eveniment

Noua Lege a pensiilor, care ar trebui să se aplice integral de la 1 septembrie 2021, aduce şi recalcularea veniturilor pentru o parte din pensionari.
Proiectul, aprobat de Guvern, prevede mai multe situații în care vor fi recalculate pensiile românilor.

"La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință (...), cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art. 171", se arată în proiectul viitoarei legi, potrivit dcnews.ro.

Dacă după recalculări va rezulta o pensie mai mică decât cea plătită/cuvenită, atunci se va păstra cel mai avantajos cuantum, mai scrie în document. 
Totuși, oricare cuantum ar fi mai avantajos, pensia recalculată nu va putea fi mai mică decât nivelul pensiei minime.

Mai mult, în proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. 
"În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim și nici cel complet", a anunţat Ministerul Muncii.

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor,   Ministerul Muncii
 
 
 
Loading...