Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Românii încep să ia cu ASALT Casele de pensii! De ce DOCUMENTE ai nevoie

VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Românii încep să ia cu ASALT Casele de pensii! De ce DOCUMENTE ai nevoie

Un articol de: B1.ro - 23 Aug 2019, 08:52
Eveniment

Controversata Lege a pensiilor a fost promulgată recente de președintele Klaus Iohannis și a intrat în vigoare.
Noul act normativ a fost adoptat cu câteva amendamente față de forma inițială, care se referă atât la formula de calcul, cât şi la vârsta de pensionare.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

Astfel, unul dintre amendamentele care au fost introduse în lege prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“, conform legestart.ro.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

A fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei „pensionatul urmaș” fiind acum „copilul beneficiar al pensiei de urmaș“: „În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Legea prevede că nicio pensie în plată nu va scădea – în cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

Mai mult, potrivit noului act normativ, vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel.

Astfel, vârsta standard de pensionare rămâne de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, și pentru femei şi pentru bărbați.
 

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor
 
 
 
Loading...