Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legea privind eutanasierea maidanezilor, avizată de comisia Camerei Deputaţilor

Legea privind eutanasierea maidanezilor, avizată de comisia Camerei Deputaţilor

Un articol de: - 05 Apr 2011, 18:17
Legea privind eutanasierea maidanezilor, avizată de comisia Camerei Deputaţilor Foto:vrn.ro Eveniment

Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, o lege care aprobă eutanasia câinilor comunitari. Deputaţii din comisie au trecut proiectul de lege cu 16 voturi pentru şi 6 împotrivă. Dacă plenul Camerei Deputaţilor va aproba proiectul de lege, aceasta va permite eutanasierea animalelor bolnave sau agresive, restul câinilor urmând să fie duşi în adăposturi în funcţie de hotărârile consiliilor locale.

Organizaţiile non-guvernamentale care protejează câinii fără stăpân au organizat în faţa Parlamentului, în luna martie, mai multe proteste militând pentru sterilizarea maidanezilor ca soluţie alternativă la eutanasiere.

Proiectul de modificare a legii privind animalele fără stăpân îl are ca iniţiator pe Mihai Atanasoaie, Prefectul Capitalei, care pe 27 aprilie 2010 a trimis propunerile de schimbare către Camera Deputaţilor. Printre prevederile noi care apar în aceste propuneri se regăseşte şi eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi în şapte zile de la capturare.

Prefectul susţine că modificările aduse ar fi în concordanţă cu legislaţia europeană. În acelaşi timp problemele cauzate de cei peste 40.000 de maidanezi, conform datelor ONG-urilor, sau 100.000, potrivit administraţiei locale, ar putea fi soluţionate, declară Mihai Atanasoaie.

Prin propunerile de modificare, spune Prefectului Capitalei: „ este încurajată adopţia câinilor fără stăpân, care va fi făcută cu responsabilitate şi spirit civic”. Modificările vizează şi condiţiile pe care ar trebui să le ofere potenţialii doritori animalelor adoptate, precum şi amenzi pentru cei care adoptă maidanezi şi abandonează.Citeşte mai multe despre:   caini,   maidanezi,   lege,   Camera Deputatilor,   proiect