Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legea privind pensiile militare de stat a fost adoptată de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz

Legea privind pensiile militare de stat a fost adoptată de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz

Un articol de: - 30 Iun 2015, 15:31
Legea privind pensiile militare de stat a fost adoptată de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz Foto: B1 TV Eveniment

Legea pensiilor pentru militari a  fost adoptată marți în urma votului din Camera Deputaților, forul decizional în acest caz, informează B1 TV.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 289 voturi "pentru", un vot "împotrivă" și 13 abțineri.

Principala modificare adusă de proiect se referă la baza de calcul pentru pensiile militare de stat care este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate, actualizată la data deschiderii dreptului de pensie. Astfel pensiile militarilor vor reveni la nivelul din anul 2010.

Înaintea votului din Camera Deputaților, premierul interimar, Gabriel Oprea, a declarat în fața parlamentarilor că votul pentru aceste pensii este un gest de solidaritate față de această categorie.

 "Când suntem la greu ne bazăm pe militari. Când sunt ei la greu trebuie să știe că se pot baza pe noi, pe România. Acesta este sensul votului de azi și mesajul pe care vrem să îl transmitem - solidaritate. Asigurarea unei pensii corecte pe măsura riscurilor și privațiunilor e un gest de solidaritate pe care societatea îl aprobă și îl susține", a spus Gabriel Oprea. (Detalii AICI)

Actul normativ trecuse luni și de votul Senatului. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   premier interimar