Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Deputat PSD, declaraţii incredibile despre criminalii recidivişti eliberaţi de legea recursului compensatoriu: "Efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare"

Deputat PSD, declaraţii incredibile despre criminalii recidivişti eliberaţi de legea recursului compensatoriu: "Efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare"

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 17:29
Eveniment

Deputatul PSD Oana Florea nu vede nicio responsabilitate a coaliţiei aflată la putere pentru eliberarea mai repede a unor deţinuţi care au recidivat şi au comis noi crime sau violuri. Aceasta a susţinut că efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă nu ar fi fost adoptată legea privind recursul compensatoriu.

"Efectele cred că ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare. Cât să îi ţii acolo ca să ai garanţia că îi recuperezi? Înainte să ne plângem de milă trebuie să ne gândim la soluţii. Faptul că iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infracţiuni ar fi făcut şi îl ţii acolo, îl tratezi aproape ca pe un animal şi ai pretenţia, când îi dai drumul, să se comporte ca un om", a afirmat Oana Florea la Digi24.

Singura critică adusă de deputatul PSD legii adopatate în Parlament este că nu a fost însoţită de "un pachet cu nişte măsuri post-condamnare".

Legea recursului compensatoriu prevede ca deținuții încarcerați în condiții inumane - în special acestea referindu-se la spațiul din penitenciar - beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

Acesta a dus la cazuri extrem de grave precum crima de la Mediaş din weekend comisă de un bărbat care fusese eliberat fix pe baza acestei legi deşi era încarcerat tot pentru omor. De altfel, Ministerul Justiției a precizat, într-un răspuns oficial la o interpelare adresată de deputatul PNL Florin Roman, că 188 dintre deținuții eliberați în baza legii recursului compensatoriu s-au reîntors în închisoare după ce au comis tâlhării, violuri, crime, tentativă de crimă. ​
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Tudorel Toader
 
 
 
Loading...