Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legea salarizării contestată: Asociația Procurorilor cere președintelui să sesizeze Curtea Constituțională (VIDEO)

Legea salarizării contestată: Asociația Procurorilor cere președintelui să sesizeze Curtea Constituțională (VIDEO)

Un articol de: - 08 Iun 2017, 20:49
Legea salarizării contestată: Asociația Procurorilor cere președintelui să sesizeze Curtea Constituțională (VIDEO) Eveniment

Președintele Klaus Iohannis se confruntă cu primele solicitări pentru a ataca la Curtea Constituțională Legea salarizării bugetarilor. Asociația Procurorilor din România îi solicită președintelui să atace legea. Procurorii s-au arătat foarte nemulțumiți că există diferențe mari între ei și judecători.

"Asociația Procurorilor din România a sesizat atât președinția cât și ÎCCJ și Avocatul Poporului să sesizeze CCR ca aceasta să facă un control de constituționalitate înainte de promulgarea acestei legi", a afirmat Bogdan Gabor, președintele asociației.

Procurorii îi solicită președintelui Iohannis să atace Legea salarizării la Curtea Constituțională. Asociația Procurorilor din România consideră că este încălcat principiul constituțional al egalității în fața legii, întrucât se creează o diferență salarială între procurori și judecători.

"Dacă ai aceleași drepturi și obligatoții e firesc să ai aceeași bani, pe aceleași criterii. Până la acest moment n-au existat diferențe, prin aplicarea legii se fac diferențe, din câte îmi dau seama se merge până la 1100 lei pe difențe de grade ierarhice", a continuat preșeintele Asociaţiei Procurorilor din România

Legea salarizării a fost votată în Parlament cu 188 de voturi 'pentru', 28 'împotrivă' şi 47 de abţineri. Documentul a fost trimis spre promulgare la Cotroceni. Președintele are dreptul de a contesta legea la CCR.

Legea salarizării contestată: Asociația Procurorilor cere președintelui să sesizeze Curtea Constituțională

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   procurori,   legea salarizării,   sesizare