Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legea uceniciei a fost aprobată. Ce presupune aceasta

Legea uceniciei a fost aprobată. Ce presupune aceasta

Un articol de: - 02 Mai 2017, 19:21
Legea uceniciei a fost aprobată. Ce presupune aceasta foto: Q Magazine Eveniment

Veste mare pentru români! A fost aprobată Legea uceniciei, prin care Guvernul încearcă să dea o mână de ajutor tuturor companiilor care angajează tineri absolvenți, fără experiență, dar dornici să se specializeze într-un anumit domeniu.

"Practic este și un răspuns în momentul de față la faptul că absolvenții de studii superioare, după ce termină facultatea, nu au cum să aibă o experiență necesară pe care angajatorul o cere și atunci venim în întâmpinarea angajatorului ca să acoperim acea lipsă de experiență și acea lipsă de productivitate și el să îi mențină în câmpul muncii și să îi profesionalizeze”, a afirmat ministrul Consulării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta sune că fiecare companie va primi lunar o sumă de bani, timp de un an, doi sau trei, în funcție de nivelul de calificare de care are nevoie fiecare angajator în parte. Respectiva sumă de bani este echivalentul salariului mediu pe economie.

Măsura privind aprobarea legii uceniciei a fost anunțată și de Lia Olguța Vasilescu.

"Legea uceniciei și stagiului a trecut de Senatul României. Este unul dintre punctele cele mai importante ale programului de guvernare pentru scăderea șomajului, mai ales in rândul persoanelor necalificate, și are menirea de a sustine activ mediul economic. Angajatorul va primi 250 de euro, lunar, pentru fiecare persoana fără studii superioare pe care accepta sa o formeze profesional la locul de munca și 300 de euro pentru fiecare absolvent de studii superioare, lunar. Adică salariul minim pe economie. Sigur, speranța guvernului care face astfel de facilitate e aceea ca, astfel, patronii vor avea motive sa crească salariile din mediul privat și sa le egalizeze cu cele din mediul bugetar... De reținut ca sumele puse la dispoziția angajatorilor de statul roman provin din Programul Operațional Capital Uman, adică din fonduri europene și nu afectează bugetul de stat", a scris Olguța Vasilescu pe pagina de Facebook.