Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legile Justiţiei, ajung, în sfârşit, la Comisia de la Veneţia

Legile Justiţiei, ajung, în sfârşit, la Comisia de la Veneţia

Un articol de: - 26 Apr 2018, 12:41
Legile Justiţiei, ajung, în sfârşit, la Comisia de la Veneţia Eveniment

Controversatele modificări la legile justiţiei adoptare de PSD-ALDE ajuns în sfârşit pe masa judecătorilor din Comisia de la Veneţia, după multe refuzuri ale oficilor români de a solicita expertiza instituţiei europene.

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiției propuse de PSD și ALDE, anunță PNL într-un comunicat de presă. 

"După refuzul sistematic al celor de la PSD și ALDE de a cere opinia experților internaționali în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției, PNL a reușit să obțină acest lucru prin intermediul parlamentarilor săi din cadrul APCE. PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneția prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE" se arată în comunicat. 

Liberalii arată că opinia pe care o va exprima Comisia de la Veneţia va trebui să fie luată în calcul de către Curtea Constituţională a României când se va pronunţa privind constituţionalitatea modifăcărilor făcute de PSD-ALDE.

După cel de-al doilea control de constituționalitate, două din cele trei legi ale Justiției au fost declarate constituționale, urmând ca prevederile din Legea 303/2004 privind statutul magistraților declarate neconstituționale să fie discutate în Comisia specială din parlament condusă de Florin Iordache, după ce CCR publică motivarea acestei decizii.
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   ALDE,   PNL,   Comisia de la Venetia