Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lia Olguța Vasilescu vs denunțătorul Petru Becheru: "Mai lipsește să vină mâine să spună că becul din fața Primăriei luminează prea puternic și se simte amenințat" (VIDEO)

Lia Olguța Vasilescu vs denunțătorul Petru Becheru: "Mai lipsește să vină mâine să spună că becul din fața Primăriei luminează prea puternic și se simte amenințat" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Aug 2016, 13:51
Lia Olguța Vasilescu vs denunțătorul Petru Becheru: "Mai lipsește să vină mâine să spună că becul din fața Primăriei luminează prea puternic și se simte amenințat" (VIDEO) Eveniment

Noi probleme pentru primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Petru Becheru, cel care a denunţat-o pe Olguţa Vasilescu la DNA a dat din nou declaraţii în faţa procurorilor. Acesta susţine că a fost ameninţat şi că oamenii primarului Craiovei ar fi încercat să îl determine să renunţe la acuzaţii.

În acest context, Tribunalul București discută, marți, solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, pe motiv ca aceasta a încercat discreditarea lui Petru Becheru, denunțător, cu privire la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

"Acest proces nu este despre imagine, nici despre pretinsa apărare a unui denunțător, ci este despre libertatea de exprimare care este un drept constituțional. În toată faza de urmărire penală, am înțeles că nu am voie să vorbesc despre dosar. Am făcut publice date din dosar, și, și eu, și dumneavoastră, ne-am confruntat cu un val de informații venit fie prin surse judiciare, fie prin presă. Populația Craiovei are dreptul să fie informată despre acest dosar. Astăzi ne vom bate ca să ne exprimăm în continuare vizavi de acuzațiile care se aduc doar de o parte și, până, acum, nu s-a putut riposta. Aș vrea să mai fac o singură precizare. Rechizitoriul meu a apărut în spațiul public pe 19 iunie, mie mi-a parvenit ca inculpat pe 27 iulie. În tot acest interval am tăcut. Ați prezentat doar o parte a baricadei, cred că este momentul să mă ascultați și pe mine", a declarat Olguța Vasilescu, aflată la Tribunalul București.

Lia Olguța Vasilescu vs denunțătorul Petru Becheru: "Mai lisește să vină mâine să spună că becul din fața Primăriei luminează prea puternic și se simte amenințat"

"Nu am nicio legătură cu persoana respectivă, nu am luat legătura cu niciun martor denunțător din dosarul meu în toată această perioadă. De altfel, denunțătorul a făcut în urmă cu câteva luni un denunț că îi trece cablul de la Primărie de electricitate pe deasupra blocului, că l-a căutat acasă o echipă de la RCS-RDS, că am spus un proverb în spațiul public și el s-a simțit amenințat. Iată, acum vine un nou denunț, că s-ar simți amenințat de o persoană cu care nu am absolut nicio legătură. Mai lisește să vină mâine să spună că becul din fața Primăriei luminează prea puternic și se simte amenințat", a adăugat primarul Craiovei.

 

Citeşte mai multe despre:   Lia Olguta Vasilescu,   Tribunalul Bucuresti