Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liberalul Ionuț Stroe, despre problema imigranților: România nu se află în dificultate, nu prezentăm vulnerabilități. Ne dorim să discutăm și despre spațiul Schengen

Liberalul Ionuț Stroe, despre problema imigranților: România nu se află în dificultate, nu prezentăm vulnerabilități. Ne dorim să discutăm și despre spațiul Schengen

Un articol de: - 28 Aug 2015, 21:36
Liberalul Ionuț Stroe, despre problema imigranților: România nu se află în dificultate, nu prezentăm vulnerabilități. Ne dorim să discutăm și despre spațiul Schengen Foto: facebook.com/ionut.stroe Eveniment

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat vineri că România nu se află în dificultate și nu prezintă vulnerabilități în ceea ce privește valul de refugiați sirieni și că ar trebui să se discute și despre aderarea țării noastre la Schengen, informează Agerpres.

"România trebuie să fie parte a răspunsului unificat al UE la această mare, mare situație de dificultate. Nu este de dorit să generăm anumite resentimente, anumite ostilități vizavi de acest val de refugiați. Trebuie priviți cu umanitate, modul de abordare trebuie să țină cont atât de drepturile omului, dar și de drepturile refugiatului. Orice om în această țară (...) trebuie să aibă dreptul la securitate, la viață, sănătate și învățământ. (...) Nu este vorba de imaginea Europei, nu este vorba de imaginea României, ci de viețile acestor oameni", a spus Ionuț Stroe, după ședința Comisiei de unificare a PNL, organizată Gura Humorului.

În acest context, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat că ar trebui readusă în discuție problema aderării României la spațiul Schengen.

"În momentul de față, România nu se află în dificultate, nu prezentăm vulnerabilități. Ne dorim ca odată cu aceste angajamente pe care le avem cu apartenența la UE, să discutăm cât se poate de demn și despre spațiul Schengen și modul în care susținem lărgirea spațiului Schengen prin cuprinderea României. Față de alte state, credem că România s-a achitat și se achită de toate îndatoririle și obligațiile prevăzute de acordul de primire în acest spațiu", mai declarat Stroe.

În cadrul aceleiași ședințe, vicepreședintele liberalilor Cezar Preda a precizat că România își va respecta toate obligațiile în cazul fluxului de imigranți.

"UE este construită în primul rând pe principiul solidarității și ca atare România va fi solidară cu orice decizie a UE în sprijinul rezolvării problemei create — fluxul de imigranți. România își va respecta toate obligațiile pe care le are ținând cont de faptul că în comandamentul de ieri așa cum s-a exprimat și viceprim-ministrul România are la ora actuală toate procedurile pentru a face față obligațiilor care ne revin în cadrul UE", a spus Cezar Preda.

"PNL în instituțiile europene și în primul rând în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei vom duce mesajul partidului pentru ca fiecare țară aflată în calea afluxului de imigranți să-și respecte obligațiile pe care și le-a asumat și pentru care UE plătește sume consistente și noi, România, plătim fonduri foarte mari pentru ca aceste țări să-și respecte obligațiile. În ceea ce privește pericolul, pentru că lumea vrea să știe dacă România este sau nu în pericol, îmi permit să fiu în asentimentul comandamentului cerut de viceprim-ministrul și să transmit că România nu se află la ora aceasta în calea stabilită a acestui flux de imigranți, dar suntem pregătiți pentru această situație", a mai spus Preda, care a subliniat că ar trebui să se repună pe tapet problema Schengen.

"Cred că ar trebui să se regândească foarte rapid modul în care România trebuie primită în Schengen", a spus Preda.

Liberalii se reunesc sâmbătă în Biroul Politic Național și în grupurile parlamentare pentru a stabili prioritățile legislative ale noii sesiuni legislative.

Citeşte mai multe despre:   purtator de cuvant,   PNL,   imigranti,   Spaţiul Schengen