Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liberi să se exprime! În București au ieșit în stradă susținători ai diversității, dar și cei care militează pentru familia tradiţională (VIDEO)

Liberi să se exprime! În București au ieșit în stradă susținători ai diversității, dar și cei care militează pentru familia tradiţională (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 11:41
Eveniment

Diversitate versul Normalitate. Pentru al treisprezecelea an consecutiv, centrul Capitalei a fost o scenă colorata unde s-a marțăluit pentru diversitate, dar și împotriva ei. Parada gay organizată în Capitală a fost contestată de Noua Dreaptă și urmărită atent de zeci de jandarmi. Spre deosebire de anii trecuți, totul s-a redus la vorbe și nu s-au înregistrat incidente violente.
Prin tradiție, "Marsul Diversității" este unul plin de veselie și culoare. Peste 200 de homosexuali, lesbiene, travestiți sau susținători ai acestora au mărșăluit în centrul Capitalei ca să-și facă auzită dorința: "Vrem să fim acceptați!".
 
”Consider că toți oamenii sunt egali și că, indiferent de orientare, iubirea este iubire, iar homofobia nu este în regulă”, a susținut unul dintre participanții la marșul diversității.

”Eu am venit din Germania, m-am mutat recent acolo tocmai pentru că nu sunt acceptat în societatea de aici. Și cred că ar fi cazul ca și comunitatea gay să aibă o abordare mai normală. Bărbații să arate că sunt bărbați, femeile să arate că sunt femei. Și poate cândva se va întâmpla o schimbare și în tara noastră, să ne putem căsători aici”, a mai afirmat un participant.

Dreptul persoanelor gay de a adopta copii este o altă dorinţă a celor care au ieşit în stradă: ”pot să adopt copii, dacă nu fac. Și așa sunt mulți copii orfani și poți să adopți”.

Parlamentarul Remus Cernea a mers şi el la marş, însoţit de iubita lui.

Liberi să se exprime! În București au ieșit în stradă susținători ai diversității, dar și cei care militează pentru familia tradiţională

În aceeaşi zi au ieşit în stradă şi cei care militează pentru familia tradiţională:

”Protestăm pentru apărarea familiei tradiționale, care considerăm noi că, în ultimul timp, a fost pusă în pericol într-un mod destul de grav”.

”Nu ne deranjează ce fac ei în spațiul lor privat, însă ne deranjează ceea ce fac în public și ceea ce văd copiii noștri”.

”Nu ne deranjează ce fac ei, dar să nu facă în public. La ei acasă, la ei în comunități, unde vor și pot să facă orice. Familia e formată dintre un bărbat și o femeie, familia tradițională, familia creștină românească”.

Marșul normalității, organizat de Noua Dreaptă a ajuns la cea de-a 13-a ediție.

 

Citeşte mai multe despre:   homosexuali,   gay
 
Loading...