Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liceul NĂSTASE din județul Dâmbovița! "A fost dezvelit și un bust în bronz" al fostului membru PCR (FOTO)

Liceul NĂSTASE din județul Dâmbovița! "A fost dezvelit și un bust în bronz" al fostului membru PCR (FOTO)

Un articol de: - 22 Mai 2017, 16:24
Liceul NĂSTASE din județul Dâmbovița! "A fost dezvelit și un bust în bronz" al fostului membru PCR (FOTO) Eveniment

Un liceu din localitatea Tărtășești, județul Dâmbovița, a fost redenumit după numele tatălui fostului premier Adrian Năstase.

"Marin Gr. Năstase", fost membru al Partidului Comunist și fost ofițer în Armata Regală a României și a fost scos din armată după instaurarea regimului comunist în România. Acesta s-a înscris în Partidul Comunist Român și a făcut Politehnica, dându-și dotoratul în fizica izotopilor radioactivi. În anii '70 a fost numit director în Ministerul Învățământului.

"La Tărtăsesti, asa cum v-am spus, a avut loc ceremonia acordării numelui tatălui meu pentru liceul tehnologic din localitate. Invitatii au prezentat datele biografice ale tatălui meu, scolile pe care le-a absolvit, subliniind elementele legate de activitatea sa profesională in calitate de inginer, inventator, profesor universitar, conducător de doctorat in domeniul controlului nedistructiv al materialelor, director de institut de cercetare, secretar stiintific al Academiei Romane, director general pentru invatamânt si cercetare in Ministerul educatiei.

A fost o ceremonie, la care am participat, cu emotie, alături de sora mea si de Andrei. A fost dezvelit si un bust in bronz, realizat, cu talent,  de sculptorul Mihai Ecobici", a scris Năstase pe blog.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   top licee Romania