Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controversata licitaţie privind achiziţia de corvete: Detalii de ultimă oră oferite de ministrul Apărării. Când se anunţă câştigătorul? (VIDEO)

Controversata licitaţie privind achiziţia de corvete: Detalii de ultimă oră oferite de ministrul Apărării. Când se anunţă câştigătorul? (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 21:49
Controversata licitaţie privind achiziţia de corvete: Detalii de ultimă oră oferite de ministrul Apărării. Când se anunţă câştigătorul? (VIDEO) Eveniment

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a fost invitatul ediţiei de luni a emisiunii "Dosar de Politician" de pe B1TV. Acesta a oferit mai multe detalii despre controversata procedură de achiziţie a corvetelor multifunţionale în valoare de 1,6 miliarde de euro care se derulează în acest moment.

"Nu eu am comandat audit. Nu există niciun fel de audit care să anuleze o astfel de procedură. Este auditul fostului ministru Mihai Fifor pe anumite chestiuni care s-au întâmplat în această procedură. Nu avem nicio cerinţă de la nimeni să anulăm această procedură de licitaţie sau să mergem într-un anumit fel", a afirmat Gabriel Leş când a fost întrebat de auditul intern care întârzie anunţarea câştigătorului.

Ministrul a arătat că rezultatul acestei licitaţii urmează să fie anunţat până cel târziu în 12 ianuarie.

"Această procedură este încă sub auditarea internă şi după ce vom avea această auditare vom lua o decizie. Suntem încă în termen, termenul ar fi undeva la începutul lunii ianuarie, cel mai tarziu termen, până în 12 ianuarie, după calculele mele", a afirmat Gabriel Leş.

Acesta a precizat că această licitaţie poate fi încheiată fie cu anunţarea câştigătorului fie prin anularea ei.

"Dacă acestea nu vor răspunde cerinţelor operaţional, dacă nu se vor găsi pentru continuarea proiectului în finanţarea multianuală. (...) Eu nu am spus că am sau nu am bani în aceast moment, am spus că asta e una din situaţiile care pot duce la anularea licitaţiei", a precizat Leş.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Trei firme importante concurează pentru acest contract cu mize extrem de importante. Este vorba despre Damen din Olanda, Fincantieri din Italia și Naval Grup din Franța. Se pare însă că jocurile au fost deja făcute pentru olandezii de la Damen.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Nu în urmă cu mult timp au apărut suspiciuni de favorizare a companiei Damen privind câştigarea contractului de 1,6 miliarde de euro, confirmate şi de fostul preşedinte Traian Băsescu. Cum cea mai bună ofertă ar fi venit însă de la francezii de la Naval Grup, acum autorităţile române trebuie să împace şi capra, şi varza. 

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Lesâ