Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liderul clanului interlop Cârpaci cere să își execute condamnarea de 7 ani în Germania

Liderul clanului interlop Cârpaci cere să își execute condamnarea de 7 ani în Germania

Un articol de: - 13 Iul 2016, 14:53
Liderul clanului interlop Cârpaci cere să își execute condamnarea de 7 ani în Germania Foto: renasterea.ro Eveniment

Ionelaș Cârpaci este dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani și 2 luni de închisoare. Acesta a trimis o cerere prin intermediul avocatului său o cerere prin care solicită să execute sentința într-un penitenciar din Germania deoarece deține cetățenia germană. De altfel, acesta și-a schimbat și numele în Ionel Sandner odată cu obținerea cetățeniei.

De altfel, acesta a invocat statutul de cetățean german de fiecare dată pentru a obține o situație favorabilă. După ce a fost eliberat din arestul preventiv, Cârpaci i-a solicitat judecătorului să îi ridice interdicția de părăsire a țării deoarece este cetățean german.

"Numele Cârpaci, de fapt, nici nu-mi aparţine. Am lipsit mulţi ani din ţară, am fost căsătorit în Germania, dar am divorţat şi am revenit la fosta mea familie pe care o iubesc. Sunt cetăţean german şi mă numesc, conform tuturor actelor pe care le pun la dispoziţie, Ionel Sandner. Dar să lăsăm deoparte numele, mă cunoaşte toată Timişoara, am făcut şi fac afaceri imobiliare, dar ele sunt transparente, la vedere, am plătit taxe şi impozite, inclusiv taxe notariale, ceea ce în sistemul cu adevărat mafiot nu se practică” a afirmat acesta într-un interviu din 2011, conform Adevărul.

Surse judiciare au declarat că solicitarea lui Ionelaş Cârpaci nu poate fi soluţionată de autorităţile române pentru că potrivit procedurilor, odată cu darea în urmărire internaţională şi emiterea mandatului european de arestare, Ionel Sandner ar urma să fie reţinut şi prezentat unei instanţe germane în faţa căreia Ionelaş poate cere executarea pedepsei în Germania, doar judecătorii nemţi fiind cei care pot decide dacă îl trimit pe Ionelaş în România sau nu. Surse judiciare au declarat, având în vedere alte cazuri similare, că şansele ca un judecător german să refuze trimiterea lui Sandner în România sunt minime.
 

Citeşte mai multe despre:   condamnare