Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă: Este corect ca și CFR-iștii, după 6 ani de stagnare, să-și negocieze salariu. Dacă nu se găsesc soluții, grevă generală după 1 octombrie (VIDEO)

Liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă: Este corect ca și CFR-iștii, după 6 ani de stagnare, să-și negocieze salariu. Dacă nu se găsesc soluții, grevă generală după 1 octombrie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Sep 2015, 12:57
Liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă: Este corect ca și CFR-iștii, după 6 ani de stagnare, să-și negocieze salariu. Dacă nu se găsesc soluții, grevă generală după 1 octombrie (VIDEO) Eveniment

Federațiile Sindicatelor Feroviare au anunțat grevă generală începând cu data de 1 octobrie, dacă până la sfârșitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă.

Iulian Măntescu, liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă, a declarat, pentru postul B1 TV, că sindicaliștii vor măriri salariale cu cel puțin 10%.

"Dorim negocierea corectă a contractului de muncă. Creșterea salarială să fie de cel puțin 10 procente. (...) Este corect ca și cfr-iștii, după șase ani de stagnare, să-și negocieze salariu. În aprilie ni s-a promis că se vor găsi soluții. Dorim ca membrii de sindicat să primească și ei o creștere de 10%", a spus acesta, explicând că, o dată cu creșterea salariului minim pe economie, cei care aveau salariu sub acest venit au primit mariri, iar ceilalți nu.

Acesta a explicat că, în acest fel, s-a ajuns să nu mai fie diferențiere profesională.

Măntescu a mai precizat că sindicaliștii vor negocia noile contracte la minister pe 10 septembrie.

"Dacă nu se găsesc soluții după 1 octombrie se ia în calcul greva generală", a explicat acesta.

Organizațiile sindicale au cerut o creștere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună, precum și vouchere de vacanță pentru salariați, începând de la data de 1 ianuarie 2016. (Detalii AICI)

De asemenea, sindicatele mai vor mărirea numărului de angajați, astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

Aceștia au insistat ca toate aceste cerințe să fie prevăzute în viitoarele contracte colective de muncă.

CFR amenință cu greva generală


Citeşte mai multe despre:   CFR,   greva