Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei: Inclusiv la grădiniță va fi activitate online / Suntem mai pregătiți decât în martie (VIDEO)

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei: Inclusiv la grădiniță va fi activitate online / Suntem mai pregătiți decât în martie (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Oct 2020, 09:35
Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei: Inclusiv la grădiniță va fi activitate online / Suntem mai pregătiți decât în martie (VIDEO) foto: Pixabay Eveniment

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei, a oferit mai multe detalii, luni dimineață, în contextul în care în ședința de astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se va propune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în București pentru o perioadă de 14 zile. „Inclusiv la grădiniță va fi activitate online”, a precizat oficiala, potrivit EduPedu.ro.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct, despre situația școlilor din Capitală

 

„În primul rând, măsurile pe care Inspectoratul Școlar al Municipiului București împreună cu Direcția de Sănătate Publică le va propune astăzi în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, care va avea loc la Prefectură, au în vedere pe primul loc sănătatea, dar pot să vă garantez că față de luna martie, când a început această pandemie și am fost nevoiți să intrăm cu școala pe suspendarea cursurilor și învățărea online, de data aceasta suntem mult mai pregătiți. Colegii noștri din unitățile de învățământ vor asigura continuarea învățării în fiecare școală pentru fiecare copil, pentru fiecare nivel de învățământ”, a declarat Liliana Toderiuc. 

Oficiala susține că „tabletele au fost toate distribuite către unitățile de învățământ. Au ajuns la elevi, astăzi voi face o verificare că într-adevăr fiecare elev care avea dreptul să primească acea tabletă din cele 8.057 de tablete a și primit-o. În același timp, pot să vă asigur că toți elevii pentru care s-au făcut solicitări de achiziții de tablete cu programul Ministerului Educației și Cercetării în luna aprilie, pentru toți au sosit tabletele și pentru toți am făcut această livrare săptămâna trecută. Mai avem două proiecte pe care vom achiziționa și ne vom preocupa ca nevoile care au sosit ulterior, după luna aprilie, să fie acoperite în cel mai scurt timp posibil, pentru că știți că trebuie să respectăm și o procedură de achiziții. Ele au fost demarate. Vorbim, pe de o parte, de Hotărârea de Guvern 756, prin care avem posibilitatea și avem bani să achiziționăm și echipamente tehnologice pe lângă echipamentele medicale, și mai vorbim și de OUG 144, de asemenea, prin care vom putea să achiziționăm echipamente tehnologice pentru unitățile de învățământ, pentru copii, pentru cadrele didactice”.

Declarațiile Lilianei Toderiuc vin în contextul în care Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că Inspectoratul Școlar va propune Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență suspendarea activităților didactice cu prezență fizică pe un interval de 14 zile, ca urmare a faptului că, duminică, rata de incidență a depășit pragul de 3 la nivelul Capitalei.

Întrebată ce se va întâmpla dacă luni rata de infectare va fi sub 3 la mie, Monica Anisie a răspuns: „Asta poate să vă răspundă Direcția de Sănătate Publică. Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri, și anume rata a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Școlar va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile. Dacă în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va lua o altă decizie, asta trebuie să așteptăm că înțeleg că astăzi, la ora 15, va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență”.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)