Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Limba română le-a dat de furcă elevilor, la examenul de Bacalaureat: Vezi ce perle au descoperit profesorii în lucrări

Limba română le-a dat de furcă elevilor, la examenul de Bacalaureat: Vezi ce perle au descoperit profesorii în lucrări

Un articol de: - 04 Iul 2012, 10:36
Limba română le-a dat de furcă elevilor, la examenul de Bacalaureat: Vezi ce perle au descoperit profesorii în lucrări Eveniment

Perlele de la examenul de Bacalaureat la proba scrisă de limba și literatura română nu au lipsit nici în acest an. Absolvenţii de liceu au avut de rezolvat subiecte din operele lui Lucian Blaga sau Mihai Eminescu. Se pare că al doilea și ultimul subiect le-au dat elevilor cele mai multe bătăi de cap.

La partea a II-a, unde se cerea redactarea unui eseu argumentativ pe marginea citatului din Lucian Blaga- „Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să le foloseşti cu rost”, elevii au avut ezitări în a-și exprima cum trebuie ideile, scrie Gândul.

- Putem avea multe beneficii dacă ştim să evităm să trecem pe partea snobismului care şi el poate fi de multe ori o calitate.

- Sunt de părere că un om poate avea cele mai mici calităţi, dar atâta timp cât le arată, le scoate în evidenţă şi le foloseşte cu un scop, este mai de preţ ca un om cu calităţi "imense" care le ţine numai pentru el.

- Neştiind să-şi pună în evidenţă calităţile de care dispune, acestea nu îi sunt practic de niciun folos omului. Orice calitate oricât de mică sau de nesemnificativă de care dispune o poate folosi la momentul potrivit în situaţii de urgenţă.

- Pentru a avea calităţi trebuie să fii şi puţin inteligent


Deși „Luceafărul” este una dintre cele mai populare opere literare, liceeni tot s-au încurcat la exprimare:

-Luceafarul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are

-Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile

-În Luceafărul, sunt prezente două planuri: terestru şi extraterestru.


Elevii susțin miercuri proba obligatorie a profilului, la matematică şi istorie în funcţie de profilul ales. Examenul de Bacalaureat continuă pe 6 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.
 

Citeşte mai multe despre:   limba romana