Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană a decis: Cantităţile de calcan şi şprot care se pot pescui sunt împărţite între România şi Bulgaria

Comisia Europeană a decis: Cantităţile de calcan şi şprot care se pot pescui sunt împărţite între România şi Bulgaria

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 16:45
Comisia Europeană a decis: Cantităţile de calcan şi şprot care se pot pescui sunt împărţite între România şi Bulgaria Eveniment

Comisia Europeană a adoptat o propunere prin care cota de pescuit şi limita de captură pentru speciile şprot şi calcan sunt împărţite între ţara noastră şi Bulgaria. Astfel, Comisia a adoptat miercuri această propunere ce vizează cele mai importante stocuri comerciale de peşte din Marea Neagră, potrivit agerpres.ro. 

În ceea ce priveşte caturarea calcanului, Comisia a propus limita de 114 tone, ce trebuie împărţită între ţara noastră şi vecinii bulgari. Limita pentru şprot a fost setată la 11,475 de tone, dar de această dată suma nu va fi distribuită egal între România şi Bulgaria, ci 70% va fi alocată Bulgariei şi 30% României.

Totodată, în ceea ce priveşte pescuirea calcanului, Comisia a stabilit că perioada în care se poate prinde acest peşte va fi redusă la 180 de zile pe an. De asemenea, pescuitul va fi complet interzis între 15 aprilie - 15 iunie, pentru ca în acest interval să se înmulţească iar peştii din această specie. 

Măsurile pentru pescuitul durabil sunt aplicate pentru prima dată la nivel regional, lucru care demonstrează interes pentru această ramură a industriei, care afectează comunităţile în ceea ce priveşte locurile de muncă. 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Bulgaria