Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lipsa somnului poate fi sursa a numeroase boli care afectează pierderea memoriei

Lipsa somnului poate fi sursa a numeroase boli care afectează pierderea memoriei

Un articol de: - 07 Iun 2017, 21:32
Lipsa somnului poate fi sursa a numeroase boli care afectează pierderea memoriei foto: revistateo Eveniment

Specialiștii au constatat că lipsa somnului poate afecta foarte grav sănătatea și poate fi sursa de la care pornește boala Alzheimer.

În urma unor studii realizate de cercetători reiese că nopțile nedormite afectează foarte mult performanța creierului de a doua zi și chiar memoria pe lungă durată. Aceștia mai spun că nesomnul poate da naștere unei proteine care afectează memoria, care la rândul ei duce la perturbarea somnului, și se creează un cerc vicios.

La acest studiu au participat 26 de persoane, cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani. Aceștia au fost nevoiți să țină minte 120 de perechi de cuvinte și au fost testați după 8 ore de somn. Rezultatele au arătat că cei care aveau un nivel mai mare de beta-amiloid au avut și o calitate proastă de somn.

„Datele pe care le-am colectat sunt foarte sugestive pentru a evidenția legătura cauzală ce se stabilește între nivelul acestei proteine și memorie. Dacă intervenim pentru îmbunătățirea calității și duratei somnului, putem rupe acest lanț cauzal care duce la declanșarea afecțiunilor memoriei”, a spus inițiatorul experimentului, Bryce Mander, potrivit exquis