Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lista Fantomelor Securității: Șerban Mihăilescu, ofițer acoperit, avansat la gradul de maior C.I.E. în 1986 (VIDEO)

Lista Fantomelor Securității: Șerban Mihăilescu, ofițer acoperit, avansat la gradul de maior C.I.E. în 1986 (VIDEO)

Un articol de: - 26 Aug 2015, 19:43
Lista Fantomelor Securității: Șerban Mihăilescu, ofițer acoperit, avansat la gradul de maior C.I.E. în 1986 (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment
Sabin Orcan continuă seria de dezvăluiri, în cadrul emisiunii "X-Press", despre ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai serviciilor secrete care ocupă funcţii-cheie în stat. Al șaptelea nume aflat pe "Lista Fantomelor Securității" este Șerban Mihăilescu, vicepreședinte al UNPR și senator din partea acestui partid.

Deși ocupă funcții publice de aproape 25 de ani, Șerban Mihăilescu nu și-a publicat niciodată CV-ul integral. În CV-ul său nu apare exact ce a făcut înainte de 1989.

Potrivit biografiei sale, postate pe site-ul Senatului, Mihăilescu a fost cercetător la Institutul de Mașini Unelte București, a lucrat ca inspector la Primăria Generală București, a fost director general la Intreprinderea de Echipament Hidraulic "Steaua Roșie" și a fost Secretar al aparatului de specialitate al Consiliului de Miniștri. De menționat că în biografia de pe site-ul Senatului, aceste mențiuni referitoare la activitatea lui Șerban Mihăilescu nu sunt însoțite de date.

În realitate, Șerban Mihăilescu nu a fost un secretar simplu al aparatului Consiliului de Miniștri, ci a fost șeful de cabinet al ultimului prim-ministru comunist, Constantin Dăscălescu, precizează Sabin Orcan.

În perioada 1993-1996, Șerban Mihălescu a fost secretar de stat la ministerul Transporturilor. Între anii 2000 și 2003 a fost Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru coordonator.

În ceea ce privește activitatea politică a lui Șerban Mihăilescu, acesta a fost membru PSD din 1991 și până în 2010, când a intrat în UNPR, fiind vicepreședinte al formațiunii de la acea dată și până în prezent.

Între 1996 și 2004, Mihăilescu a fost deputat, iar din 2004 și până în prezent este senator.

Șerban Mihăilescu a obținut diploma de inginer la Institutul Politehnnic București și a urmat specializări în echipamente hidraulice de presiune (1969-1973) și la Colegiul Național de Apărare, în 2001. 

Șerban Mihăilescu fost pentru prima dată dat în vileag ca fost ofițer acoperit al Securității de Liviu Turcu, care a lucrat aproape trei decenii în spionajul comunist, a ocupat funcții extrem de importante, a fost șeful sectorului America și șeful sectorului Europa Occidentală.

Astfel, în anul 2006, Liviu Turcu, ultimul defector important al spionajului comunist românesc, publica în "Jurnalul naţional" o listă cu 11 nume de politicieni care au avut legături cu fosta Securitate. Printre aceştia, la poziţia a noua, apare senatorul PSD Şerban Mihăilescu, fost secretar general al Guvernului, în dreptul căruia era trecută menţiunea "fond informativ UM 0544, UM 0195". Aceste indicative corespund, în ordine, Centrului de Informaţii Externe şi unităţii speciale de protecţie din cadrul CIE.

La vremea respectivă Șerban Mihăilescu a negat această informație.

Apoi a apărut un dosar la CNSAS. Din acest dosar, CNSAS a tras concluzia că Șerban Mihăilescu a fost ofițer acoperit. El a fost avansat în 1986 la gradul de maior în Centrul de Informații Externe, potrivit deciziei CNSAS, prezentată de Sabin Orcan, în cadrul emisiunii ”X-Press”

S-a reținut că Șerban Mihăilescu a activat ca ofițer acoperit în cadrul fostului Departament de Informații Externe, în perioada 20.03.1986 - 15.03.1990. Ceea ce înseamnă că Șerban Mihăilescu și-a încetat serviciul sub acoperire în anul 1990, când nu mai exista C.I.E.

Vezi AICI episoadele anterioare ale campaniei "Lista Fantomelor Securității" care fac dezvăluiri despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, directorul FGDB, Eugen Dijmărescu și președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, Teodor Meleșcanu, fost director al SIE, în prezent consilier de stat la cancelaria primului ministru și europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu.

Lista Fantomelor Securitații: Șerban Mihăilescu, ofițer acoperit


Citeşte mai multe despre:   Sabin Orcan