Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată: Marea Britanie, printre statele din zona roșie. La revenirea din ce alte destinații se impune carantină pentru persoanele nevaccinate (DOCUMENT)

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată: Marea Britanie, printre statele din zona roșie. La revenirea din ce alte destinații se impune carantină pentru persoanele nevaccinate (DOCUMENT)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2021, 22:36
Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată: Marea Britanie, printre statele din zona roșie. La revenirea din ce alte destinații se impune carantină pentru persoanele nevaccinate (DOCUMENT) Foto: Pixabay Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 39 din 10 iunie 2021, prin care a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Totodată, actul normativ prevede scoaterea de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare.

Hotărârea nr. 39 din 10 iunie 2021 poate fi consultată integral AICI

Lista completă a statelor clasificate în cele trei zone poate fi consultată integral AICI

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Carantină pentru persoanele nevaccinate sosite din zona roșie

 

Legislația în vigoare prevede că, la sosirea din zona roșie, o persoană poate evita cele 14 zile de carantină doar dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19. În zona roșie sunt: Maldive, Bahrain, Seychelles, Uruguay, Argentina, Columbia, Paraguay, Suriname, Costa Rica, Chile, Trinidad și Tobago, Brazilia, Kuweit, Mongolia, Bolivia, Capul Verde, Malaysia. Tot acolo se regăsesc și Nepal, India, Africa de Sud și Marea Britanie, ca urmare a detecției circulației unor variante de SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată, spun autoritățile.

Pentru cei sosiți din zona galbenă există și opțiunea prezentării unui test negativ pentru SARS-CoV-2. În schimb, persoanele vaccinate și cele venite din zona verde nu au nicio restricție sanitară la intrarea în România.

În România, începând din 12 iunie, starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. La finalul ședinței de Guvern în care a fost adoptată hotărârea de prelungire, premierul Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare.

„Se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova la Rădăuți-Prut, județul Botoșani. Se permite, în data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor. Al treilea lucru important, permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale parțiale din data de 27 iunie, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane. Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunți și botezuri, la maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană”, a afirmat Florin Cîțu. Numărul maxim de 200 de participanți este valabil dacă persoanele au fost vaccinate, sunt testate sau au trecut prin infecția cu coronavirus.