Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lista țărilor cu risc epidemiologic crescut a fost actualizată. Cei care vin în România din aceste teritorii trebuie să stea în carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic crescut a fost actualizată. Cei care vin în România din aceste teritorii trebuie să stea în carantină

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Mar 2021, 21:03
Lista țărilor cu risc epidemiologic crescut a fost actualizată. Cei care vin în România din aceste teritorii trebuie să stea în carantină Foto: Pixabay Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri, lista statelor și zonelor considerate cu risc epidemiologic crescut. Persoanele care vin în România din aceste teritorii trebuie să stea în carantină 14 zile.

CNSU precizează în Hotărârea cu numărul 15, adoptată vineri, că în actualizarea listei au fost luate în calcul propunerile Institutului Național de Sănătate Publică.

De asemenea, a fost avută în vedere „persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în conformitate”.
 

 

Variantele de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, identificate și în România

 

Varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud a ajuns și în România. Două cazuri au fost identificate: un pacient din București și un altul din Pitești. Fosta jurnalistă Liana Alexandru a dezvăluit că ea este una dintre aceste persoane.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Varianta sud-africană a fost descoperită în țara noastră în contextul în care, recent, Institutul Național de Sănătate Publică a avertizat că tulpina din Marea Britanie circulă deja în jumătate din județele țării și „există o probabilitate mare de a cuprinde toată țara în viitorul apropiat”.

INSP a mai precizat că e nevoie de eforturi conjugate pentru realizarea secvențierilor și comunicarea rezultatelor cât mai rapid, astfel încât să se facă anchetele epidemiologice și să se ia măsurile necesare pentru a fi prevenită răspândirea mai mult a virusului, „având în vedere transmisibilitea crescută a acestei variante”.

De asemenea, Institutul a mai transmis că e necesară și o secvențiere mai mare în cazul vârstnicilor, dat fiind că ultimele date primite din Marea Britanie arată că la aceștia severitatea bolii e mai mare.
 

Citeşte mai multe despre:   CNSU,   lista tari carantina,   tari risc epidemic ridicat