Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Litoralul Mării Negre, curățat de peste 4.000 de tone de alge

Litoralul Mării Negre, curățat de peste 4.000 de tone de alge

Un articol de: - 21 Aug 2013, 20:19
Litoralul Mării Negre, curățat de peste 4.000 de tone de alge Eveniment

Lucrătorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) au curățat mai multe sectoare de plajă ale litoralului Mării Negre, adunând peste 4.000 de tone de alge.

"Au fost stabilite trei zone de intervenţie deservite de formaţii de lucru şi anume: Zona Nord (Năvodari - Mamaia - Constanţa), Zona Centru (Eforie - Costineşti) şi Zona Sud (Olimp - Vama Veche). (...) Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a intervenit (...) pentru strângerea cantităţilor importante de alge existente pe unele sectoare de plaja de pe litoral. Numai în ultimele 7 zile, angajaţii ABADL au colectat peste 4.000 de tone de alge, atât de la mal, cât şi din largul mării", a informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton.

Acesta explică că în anul curent s-au colectat de pe plaje peste 10.000 de tone de alge, în timp ce anul trecut au fost strânse 27.500 de tone.

În plus, lucrătorii au acționat doar în timpul nopții pentru a nu deranja turiștii.

"Au fost mobilizaţi 44 de muncitori şi următoarele utilaje: încărcătoare frontale - 5, buldoexcavatoare - 4, autobasculante de 16 tone - 8, tractoare cu remorcă - 4, utilaje ecologizat - 2, tractoare cu disc - 3, utilaj de colectat alga - 1", a menţionat reprezentantul ABADL, subliniind că, în prezent, cantitatea de alge apărută pe plaje este nesemnificativă şi nu afectează plajele litoralului.

Citeşte mai multe despre:   litoral,   Marea Neagra