?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Avram: Victor Ponta a tras o directivă către procurori și judecători

Liviu Avram: Victor Ponta a tras o directivă către procurori și judecători

Un articol de: - 26 Feb 2015, 14:14
Eveniment

Victor Ponta a trasat la bilanţul DNA o directivă către procurori şi judecători. Premierul îi invită pe aceștia să facă distincţia între faptă penală comisă în exercitarea funcţiei, pe care Justiţia trebuie s-o sancţioneze, şi decizie politică, de oportunitate – fie ea bună sau proastă - în care magistraţii n-ar trebui să se implice.

“Aş dori să vă rog, ca să putem lucra împreună şi în viitor, să clarificăm legislaţia şi practica românească pentru ceea ce în acest moment văd că este pasul următor. Şi anume clarificarea şi departajarea foarte clară între legalitate şi oportunitate. Cred că dumneavoastră trebuie să sancţionaţi cu toată asprimea actele de încălcare a legii. În acelaşi timp însă, oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor trebuie să fie sancţionată de către electorat”, a declarat primul-ministru.

“Dar cine spune că magistraţii au tendinţa să ancheteze şi să sancţioneze decizii de oportunitate politică? Păi, în ultima perioadă, iată cine: Nicuşor Constantinescu, Elena Udrea, Varujan Vosganian.”, se întreabă Liviu Avram într-un editorial publicat pe adevărul.ro.

“Nicuşor Constantinescu o fi promis, în campania electorală, că dă locuinţe la medici şi la alţi specialişti pentru a-i aduce la Constanţa. Dar când a fost să-şi îndeplinească promisiunea, a cumpărat de la un dezvoltator în nevoie, pe banii Consiliului Judeţean, 25 de apartamente la preţ de 150.000 de euro bucata, deşi criza adusese preţurile la jumătate. Şi asta e doar una dintre acuzaţiile ce-i sunt aduse.

Elena Udrea perorează: „Dosarul Gala Bute este cea mai clară dovadă că separaţia puterilor în stat nu mai funcţionează, o putere dorind să cenzureze activitatea altei puteri: cea executivă. Firul roşu al dosarului este opinia procurorilor că această gală nu trebuia să aibă loc”. Câtuşi de puţin: procurorii sunt interesaţi nu de faptul că gala a fost organizată, ci de traseul banilor cu care aceasta a fost finanţată de la buget, după ce tentativa de a-i obţine de la Uniunea Europeană a eşuat.

Varujan Vosganian o fi propus şi obţinut în Guvern decizia politică de a livra gaze ieftine către industria chimică românească, pentru salvarea locurilor de muncă. Dar procurorii DIICOT nu asta investighează, ci faptul că, îndărătul acestei decizii, ministrul Vosganian a emis ordine şi acte subsecvente care alocau către firmele lui Ioan Niculae mult mai multe indulgenţe decât s-a stabilit în Guvern.”, completează Avram.

Din cele trei exemple rezultă fără dubiu că magistraţii nu anchetează şi sancţionează CE au decis demnitarii, ci CUM au dus la îndeplinire ceea ce au decis.

„Am fi tentaţi să credem că, aşa cum îi şade în obicei, premierul şi-a luat informaţiile doar din ce vede la televizor, mai exact din ceea ce clamează diverşi suspecţi. De data asta însă nu cred că aşa stau lucrurile, pentru că premierul însuşi, dar şi câţiva dintre miniştrii săi au o problemă: votul din diaspora.”, mai scrie în articol.

Citeşte mai multe despre:   procurori,   judecători,   Ponta
 
 
 
Loading...