Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Dragnea, după ce Macron l-a lăudat pe Iohannis: De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi (VIDEO)

Liviu Dragnea, după ce Macron l-a lăudat pe Iohannis: De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi (VIDEO)

Un articol de: - 16 Apr 2018, 15:04
Liviu Dragnea, după ce Macron l-a lăudat pe Iohannis: De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi (VIDEO) Eveniment

Liviu Dragnea a luat foc după ce Emmanuel Macron l-a lăudat pe Klaus Iohannis. Vorbind despre pericolul ascensiunii democrațiilor iliberale din Europa și atacurile la independența justiției, liderul francez l-a lăudat pe șeful statului român pentru că  "nu-și lasă țara din mână". 

Întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile lui Emmanuel Macron, Liviu Dragnea a răspuns: ”Citesc cu atenţie tot ce spune preşedintele Macron, mai ales că am înţeles că are o relaţie specială cu domnul preşedinte Iohannis, deci sunt doi preşedinţi importanţi în lume şi acum a spus: în România sunt unii care se opun independenţei justiţiei sau care vor să afecteze independenţa justiţiei. Neavând fir direct cu domnul preşedinte Macron şi nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe (francez - n.r.) şi procurorul şef DNA, ceea ce bănuiesc că este uzual din punct de vedere diplomatic să aibă loc astfel de întâlniri între un ministru de Externe străin şi un procuror din România, nu am de unde să ştiu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituţii când a zis unii, poate unele instituţii vor să afecteze independenţa justiţiei, deci neavând informaţia completă nu am cum să comentez”.

”În acelaşi timp, am văzut tot în acea declaraţie - pe care noi am şi stabilit să le contabilizăm, vom face o carte de îndrumare şi de teze importante - acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, şi anume că crede în democraţiile puternice, în sensul că cei care au câştigat alegerile trebuie să-şi asume şi să decidă. În România cam noi am câştigat alegerile, dar n-avem de gând să decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultări şi ţinând cont foarte mult de ceea ce vine ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de bună credinţă. De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate şi de cum să facem noi aşa cum nu fac ei le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi”, a subliniat Liviu Dragnea.

Președintele francez a declarat că apreciază munca lui Klaus Iohannis, susținând că nu își lasă țara să ajungă precum Ungaria și Polonia.

„În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia.

Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: «Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor». Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a spus Emmanuel Macron.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Emmanuel Macron,   Klaus Iohannis