Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Dragnea nu e îngrijorat de atacurile hackerilor: "Nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie"

Liviu Dragnea nu e îngrijorat de atacurile hackerilor: "Nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie"

Un articol de: - 15 Mai 2017, 21:34
Liviu Dragnea nu e îngrijorat de atacurile hackerilor: "Nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie" Eveniment

Circa 100 de țări din întreaga lume, printre care și România, au fost ținta unui atac al hackerilor de tip ransomware prin care s-au furat informații de pe serverele a numeroase instituții și organizații.

Întrebat de aceste atacuri cibernetice și de eventuale măsuri luate de PSD pentru a se proteja, Liviu Dragnea a afirmat că nu este îngrijorat de aceste operațiuni afirmând că de la partidul său nu prea are ce să se fure deoarece s-a tot dat pe surse.

"Nu, nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie. Atâtea surse au fost în partidul ăsta încât nu era nevoie să fie vreun hacker. Ce să ia de la noi? (...) Baza de date a plecat de mult, de acum doi ani de zile, de două ori a fost dată baza de date. Credeţi că dacă ia cineva baza de date îi suceşte minţile la vreun pesedist? Să fie sănătoşi! N-au ce să ia de la noi! Dar în instituţiile statului sunt importante (n.r măsurile de protecţie împotriva atacurilor cibernetice)", a spus Dragnea, potrivit stiripesurse.ro.

Poliția Română a transmis la finalul săptămânii trecute că aproape 100 de ţări au fost afectate de o ameninţare de tip ransomware, denumită "WannaCry".

"Începând de vineri, 12 mai, numeroase organizaţii din întreaga lume au fost afectate de o nouă variantă de ransomware denumită 'WannaCry'. Rapoartele preliminare arată faptul că au avut loc zeci de mii de atacuri informatice în circa 100 de ţări. Malware-ul se propagă prin intermediul unor mesaje email care conţin ataşamente şi link-uri maliţioase, atacatorii utilizând tehnici de inginerie socială pentru a determina utilizatorii să le acceseze (phishing). Odată infectat un calculator dintr-o reţea, malware-ul încearcă să se răspândească în interiorul acesteia şi să afecteze toate calculatoarele care comunică între ele. Procesul de răspândire se realizează prin exploatarea unei vulnerabilităţi a sistemului de operare'', a informat Poliţia Română.
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   hackeri,   PSD,   furt,   surse