Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Dragnea, PEDEPSIT în puşcărie: De necrezut ce i se întâmplă ACUM în spatele gratiilor!

Liviu Dragnea, PEDEPSIT în puşcărie: De necrezut ce i se întâmplă ACUM în spatele gratiilor!

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Sep 2020, 13:49
Liviu Dragnea, PEDEPSIT în puşcărie: De necrezut ce i se întâmplă ACUM în spatele gratiilor! Foto: Inquam Photos / George Calin Galerie foto (6) Eveniment

Din cauza unui interviu acordat recent, Liviu Dragnea a primit o sancțiune disciplinară de la conducerea penitenciarului Rahova, constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile. Mai mult decât atât,  din 26 iunie 2020, fostul lider PSD nu mai părăsește celula decât o oră pe zi, scrie gândul.ro, potrivit unor surse interne.


Fără pachete, fără plimbări, fără drept de muncă

Pe lângă retragerea dreptului la pachete şi limitarea ieşirii din celulă, Dragnea a mai primit și o sancțiune administrativă, prin ordin al directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin care i s-a retras și reptul la muncă. Această sancțiune administrativă nu a fost contestată de Liviu Dragnea, care speră totuşi ca decizia să fie anulată cât mai curând.

Avocata lui Dragnea – Flavia Teodosiu – a reacționat după ce clientul său a fost pedepsit, afirmând că interviul acordat de fostul lider PSD a avut aprobare chiar de la directorul închisorii.

Fostul lider PSD a contestat prima sancțiune disciplinară  – ”retragerea dreptului la pachete” – la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, potrivit prevederilor legii. Judecătorul a admis, în parte, contestația și a redus perioada la jumătate.

Numai că reprezentanții penitenciarului au atacat în instanță această decizie, astfel că ”războiul pachetelor” continuă, iar termenul acestei acțiuni, la Judecătoria Sectorului 5, este data de 8 septembrie, atunci când Dragnea va afla dacă judecătorii îi vor da sau nu dreptate. 


Livu Dragnea, fără scăpare

În mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia definitivă a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Statul a recuperat integral prejudiciul in acest dosar. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman a încasat cei 90.361de lei, prejudiciu al angajărilor fictive. 

Pe 21 august, Curtea de Apel București a respins definitiv ca neîntemeiată contestația formulată de fostul lider PSD împotriva deciziei luate de Tribunalul București în luna iunie, când la rândul ei instanța respingea atacul fostului lider al PSD la executarea în regim de detenție a pedepsei din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 


Citește și: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească Liviu Dragnea pentru a fi eliberat din închisoare în 2021

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea