Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecţia Judiciară, despre procurorul lui Dragnea: Sesizarea în cazul Alexandra Lăncrănjan, CLASATĂ

Inspecţia Judiciară, despre procurorul lui Dragnea: Sesizarea în cazul Alexandra Lăncrănjan, CLASATĂ

Un articol de: - 30 Mar 2018, 11:43
Inspecţia Judiciară, despre procurorul lui Dragnea: Sesizarea în cazul Alexandra Lăncrănjan, CLASATĂ Eveniment

Sesizarea referitoare la procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, cea care îl anchetează pe liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost verificată de Inspecția Judiciară. Concluzia inspectoratului este că în cazul Lăncrănjan nu există abatere disciplinară.

Inspecția Judiciară s-a sesizat după ce jurnalista Sorina Matei a dezvăluit, în emisiunea ”Actualitatea Românească” de pe B1 TV, că Alexandra Lăncrănjan a participat la o reuniune unde erau şi politicieni, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a declanșat cercetări prealabile faţă de procuroarea DNA. (Vezi DETALII AICI)

„A existat o diferenţă de opinie între inspectorul de caz şi inspectorul-şef care, potrivit legii, este chemat să avizeze lucrarea. Inspectorul de caz a apreciat că nu există indicii cu privire la existenţa unei abateri disciplinare, reţinând, printre altele, că doamna procuror Lăncrănjan nu a participat la această conferinţă în calitate de procuror al DNA. Dimpotrivă, inspectorul-şef a apreciat că aceste indicii există, explicând pe larg, în nota pe care a ataşat-o la rezoluţie, punctul său de vedere. Puţini ştiu însă că inspectorul-şef, la momentul actual, conform legii, nu are posibilitatea să desfiinţeze rezoluţiile de clasare date de către inspectorul judiciar în faza verificărilor prealabile. (...) Concluzia e că nu există vreo abatere disciplinară care i se poate imputa doamnei procuror”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Stan, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Liviu Dragnea,   Alexandra Lancranjan