Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Pop a deschis un manual de Limba Română și a rămas șocat. Specialiștii îl liniștesc (FOTO)

Liviu Pop a deschis un manual de Limba Română și a rămas șocat. Specialiștii îl liniștesc (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2018, 16:12
Foto: MagnaNews Eveniment

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a deschis un manual de Limba Română şi a rămas şocat. Social-democratul a constatat că erau prezentate două poezii avangardiste și nu înțelegea ce caută astfel de poezii în manualele şcolare. 

Pop a postat pe Facebook o fotografie dintr-un manual de Limba Română care prezintă o poezie formată doar din onomatopee, iar o alta doar din linii. El a încercat astfel să demonstreze utilitatea manualului unic, cu argumentul că alternativele au conţinuturi neadecvate pentru elevi.

L-au lămurit, însă, specialiștii: prezența poeziilor avangardiste în manuale îi familiarizează pe elevi cu literatura experimentală.

”Nu aş spune niciunei forme de artă. Dacă aceste poezii au fost publicate nu putem să le respingem pur şi simplu. Problema este cum le integrăm într-un manual şcolar. Preferabil ar fi ca elevii să nu studieze aceste poezii după ce abia au citit nişte opere literare de acum două secole. Cel mai important este cum vor reacţiona elevii. De fapt, acesta este şi scopul publicării acelor poezii: de a-i invita să emită păreri cu privire la (ne)existenţa dimensiunii artistice sau dacă ele pot fi considerate poezii. Exerciţiile de acolo au rolul de a încuraja gândirea critică“, a explicat, pentru Adevărul, Mihaela Apetrei, expert în Limba Română şi specialist în comunicare.

La rândul lor, profesorii de Limba Română susţin că aceste poezii au fost introduse în acord cu programa şcolară.
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Pop