Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Pop: Contractul colectiv de muncă pentru angajații ROMATSA poate fi înregistrat luni

Liviu Pop: Contractul colectiv de muncă pentru angajații ROMATSA poate fi înregistrat luni

Un articol de: - 31 Aug 2015, 20:55
Foto: liviumarianpop.ro Eveniment

Contractul colectiv de muncă pentru angajații ROMATSA poate fi înregistrat luni de Inspecția Muncii, indiferent de ora la care se vor finaliza negocierile dintre sindicaliști și autorități, astfel încât acesta să intre în vigoare de marți, susține ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, într-un comunicat citat de Agerpres.

Controlorii de zbor au anunțat, în urmă cu o săptămână, că intră în grevă generală marți, 1 septembrie, începând cu ora 11:00, fiind nemulțumiți de conducere și de faptul că nu au contract colectiv de muncă.

Vineri, Ion-Aurel Stanciu și-a dat demisia din funcția de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat sindicatului și conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă și renunțarea la grevă.

”În urma demisiei din funcția de director general, prezentate astăzi (vineri — n.r.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație — ROMATSA, solicit atât sindicatului cât și conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă și mai ales renunțarea la greva generală. Consider că în condițiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian și confortul cetățeanului', a declarat Iulian Matache.

Directorul general adjunct al ROMATSA, Florin Cârnu, a declarat luni seara că negocierile s-au încheiat cu bine după câteva zile încărcate de tensiune. (Detalii AICI)

Liderul de sindicat ROMATSA, Gabriel Tudorache, a declarat că au ajuns la un acord cu conducerea în ceea ce privește contractul colectiv de muncă, astfel încât greva generală programată pentru marți a fost anulată.(Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   liviu pop,   Romatsa
 
Loading...