Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, ţară europeană în anul 2018? Peste 500 de localităţi fără niciun medic: "Aşteptăm să vină moartea"

România, ţară europeană în anul 2018? Peste 500 de localităţi fără niciun medic: "Aşteptăm să vină moartea"

Un articol de: - 18 Mar 2018, 15:04
Eveniment

Situaţia absolut halucinantă pentru o ţară din Uniunea Europeană în anul de graţie 2018! Sunt peste 500 de localităţi în ţară care nu au parte de niciun medic care să se îngrijească de oameni. 

Situaţia este absolut delicată mai ales pentru persoanele în vârstă care nu pot să parcurgă zeci de kilometri până la cel mai apropriat oraş pentru a avea parte de ajutorul medical atât de necesar problemelor vârstei.

“Noi, ăştia bătrâni, aşteptam moartea să ne ia, ce să facem? Nu mai avem ce face”, spune o femeie din comuna Lucieni, din Dâmboviţa, sunt aproximativ 800 de oameni asiguraţi, dar niciun medic de familie, conform ştirileprotv.ro.

La rândul său, un bărbat din această localitate, care suferă şi de probleme cu picioare şi este şi cardiac, se plânge că nu are cum să ajungă la oraş să beneficieze de îngrijiri medicale.

“Foarte greu! Eu nu pot să merg cu picioarele. La Târgovişte, dacă nu ai bani, nu te primeşte nimeni, nu îţi face nimic, murim cu zile”, spune bărbatul.

Această situaţie vine în ciuda eforturilor autorităţilor care au investit peste 30.000 de lei în modernizarea dispensarului. Cheltuielile au fost în zadar pentru că niciun medic nu a dorit să vină să lucreze în această localitate.

Sunt însă şi administraţii care au ştiut cum să atragă doctori în localităţile lor. Este şi cazul comunei Bucşani. Primăria a investit aproape 40.000 de euro într-un dispensar, unde vor lucra doi medici de familie şi un stomatolog.

Citeşte mai multe despre:   medic