Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Localnicii din Prahova și Covasna, speriați de un zgomot straniu, asemănător unei explozii. Autoritățile cred că provine de la avioanele supersonice care efectuau un exercițiu

Localnicii din Prahova și Covasna, speriați de un zgomot straniu, asemănător unei explozii. Autoritățile cred că provine de la avioanele supersonice care efectuau un exercițiu

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Noi 2020, 22:29
Localnicii din Prahova și Covasna, speriați de un zgomot straniu, asemănător unei explozii. Autoritățile cred că provine de la avioanele supersonice care efectuau un exercițiu Foto: twitter.com/RALee85 Eveniment

Localnicii din județele Prahova și Covasna au avut parte de o sperietură groaznică, miercuri, în jurul orei prânzului. Un zgomot puternic, asemănător unei explozii s-a auzit în depărtare, iar autoritățile nu au o explicație exactă. Pe de altă parte, în Prahova, autoritățile pun bubuitura pe seama unui exercițiu aviatic militar.

 

Mărturiile covăsnenilor care au auzit explozia

 

În Covasna, sunetul înfricoșător s-a auzit puțin după ora 11:30. Martorii spun că s-au temut că își vor pierde viața. 

„A fost un coșmar. A bubuit foarte, foarte tare și nu știm ce e. Am crezut că se dărâmă totul pe noi”, a relatat o femeie din Bodoc.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna n-a identificat deocamdată sursa zgomotului.

„Din verificări n-a rezultat că s-ar fi produs vreun incident și nici n-am fost sesizați în sensul ăsta. La nivelul IPJ nu s-a identificat sursa zgomotului”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe.

Primarul din Brateș, Tánczos Ferenc-Szabolcs ne-a spus că locuitorii din zonă bănuiesc că bubuitura s-ar fi produs în aer, în zona localității Chiuruș.

„Eu nici n-am auzit, poate pentru că eram în mașină. Chiar m-au sunat și pe mine colegii și locuitorii din Pachia au auzit o bubuitura mare și geamurile au trepidat în case, dar efectiv în satul Pachia nu s-a întâmplat nimic. N-am auzit să se fi spart geamuri. Nimeni nu știe nimic, numai au auzit bubuitura. Locuitorii de aici spun că nu în Pachia a fost, ci acolo spre munți, spre Chiuruș, undeva în aer. Atâta știu și eu. Și șeful de poliție de la noi atâta mi-a zis”, ne-a declarat Tánczos Ferenc-Szabolcs.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Nici primarul din Covasna, Gyerő József, nu știe care este cauza producerii acelui sunet puternic care s-a răspândit pe raza întregului județ.

„În legătură cu ce s-a auzit, nu știu nici eu nimic. Au auzit zgomotul și colegii, aici la sediul primăriei, dar eu personal n-am auzit. Cineva a și postat niște poze și se zice că ar fi niște obiecte zburătoare de mici dimensiuni, cum ar fi avioane sau drone cu comandă de la distanță și că ar fi explodat și ar fi căzut undeva între Pachia și Chiuruș. Acum nu știu dacă e pe teritoriul administrativ al orașului Covasna sau al Brateșului. Dar eu nu pot să confirm în mod oficial această presupunere a unor locuitor. Deci nu pot să confirm nimic, atâta că s-a auzit și la Covasna, ne-a spus Gyerő József.

Potrivit newsbv.ro, un avion militar controlat de la distanță ar fi explodat lângă Pachia, însă autoritățile nu au confirmat această variantă.

 

O posibilă cauză ar fi un exercițiu militar în Prahova

 

În județul Prahova, primarul pune bubuitura pe seama avioanelor supersonice, folosite pentru un exercițiu militar.

”Am auzit mai multe explozii puternice când mă aflam în satul Lutu Roșu, apoi am văzut niște dâre pe cer, probabil de la avioane. M-a sunat și un alt primar din zonă să mă întrebe dacă la mine în comună a căzut vreo rachetă ceva, atât de tare a fost sunetul” a declarat pentru observatorulph.ro primarul comunei Bertea, Aureliu Boghici.

Reprezentanții IJP Prahova au identificat sursa zgomotelor ca fiind avioannele implicate într-un exercițiu aviatic de amploare, scrie observatorulph.ro.

Citeşte mai multe despre:   Covasna,   Prahova,   explozie,   avion