Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile din Galați, planuri de EVACUARE a două blocuri din centrul orașului. Care este MOTIVUL...

Autoritățile din Galați, planuri de EVACUARE a două blocuri din centrul orașului. Care este MOTIVUL...

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 11:42
Eveniment

Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Galați au bătut din uşă în uşă, miercuri, pentru a verifica disponibilitatea locuitorilor de a se muta în locuinţe sociale din două blocurile afectate de surpări subterane.

Clădirile au început să se fisureze, după ce în zonă au apărut, în ultimele zile, mai multe crăpături mari în asfalt.

O primă evaluare a situaţiei a arătat că de vină este o conductă şubredă de apă potabilă, care a cedat în mai multe puncte în ultimul timp.

În ceea ce privește posibilitatea de evacuare a locuitorilor, autorităţile au precizat că aşteaptă rezultatul expertizei tehnice.

„Având în vedere investigaţiile care se fac în zona blocurilor B8 – R2, pentru a depista care sunt cauzele apariţiei fisurilor şi ce măsuri se impun, Primăria municipiului Galaţi a demarat anchete sociale prin Direcţia de Asistenţă Socială. Scopul acestora este de a identifica nevoile cetăţenilor care locuiesc în cele două scări ale blocului B8 privind o eventuală mutare, în cazul în care va fi necesar (...)Dacă situaţia din teren, ce va fi relevată în urma expertizei care se efectuează în prezent, va arăta că este necesară o mutare a cetăţenilor care locuiesc aici, trebuie  să existe o bază de date privind numărul de persoane, starea de sănătate (dacă există sau nu persoane cu dizabilităţi), care ar avea nevoie de o locuinţă de necesitate.  În paralel, se caută soluţii pentru spaţii ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuinţe de necesitate. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de aşteptare în cazul în care expertiza va arăta că aceste acţiuni sunt necesare”, a declarat Biroul de Presă a Primăriei, scrie adevarul.ro.

Citeşte mai multe despre:   Galati
 
 
 
Loading...