Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Francisc în România. Logo-ul și motto-ul vizitei invită la UNIRE: 'Să mergem împeună' (FOTO)

Papa Francisc în România. Logo-ul și motto-ul vizitei invită la UNIRE: 'Să mergem împeună' (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 17:26
Eveniment

Este oficial! Papa Francisc vine în România pe 31 mai, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice.

Logo-ul vizitei Suveranului Pontif este o invitație la unire, arată un comunicat al Conferinței Episcopilor din România.

”Poporul lui Dumnezeu din România își duce existența sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea „grădina Maicii Domnului”, expresie dragă tuturor credincioșilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, așa cum indică mottoul „Să mergem împreună!”.

Sfântul Părinte însuși a îndemnat adesea la unirea diferitelor forțe, la renunțarea la egoism și la acordarea priorităţii binelui comun. Urmașul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credință. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primește o importantă dimensiune ecumenică”, arată comunicatul.

„Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc”, se arată în comunicatul de presă.

 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc
 
Loading...