Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Lordul” Jean Pădureanu, senil și fără bani, pe străzile din Bistrița

“Lordul” Jean Pădureanu, senil și fără bani, pe străzile din Bistrița

Un articol de: - 29 Oct 2015, 18:22
“Lordul” Jean Pădureanu, senil și fără bani, pe străzile din Bistrița Foto: Facebook Eveniment

Fostul președinte al Clubului de fotbal Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a ajuns să bântuie pe străzile orașului în care locuiește și nu-și mai aduce aminte persoane din viața sa. Așa reiese dintr-o postare pe facebook a unui jurnalist sportiv din Bistrița.

Adrian Linca, un jurnalist sportiv bistrițean pe care “Lordul” îl cunoștea de la evenimentele sportive, a postat pe pagina sa de facebook ultima întâlnire a celor doi.

Din ce a scris acesta, se pare că președintele de onoare al clubului din Bistrița trece printr-o perioadă extrem de dificilă, bolile pe care le are afectându-l din ce în ce mai mult.

„Vreme bună, pe la amiază. Ies din scară și mă dau nas în nas cu nea Jean. În trening, cu niște pantofi trași în picioare ca șlapii, vizibil pierdut în spațiu.

- Ce faci pe-aici, nea Jeane, pe cine cauți, îl întreb după ce-l salut și-l simt că nu știe de unde să mă ia.
- Mă duc la meci, nu-i meci azi?
- Nu-i, nea Jeane, nu-i niciun meci. Azi e joi. Sâmbătă e meci, cu Teaca.
- Cu cine? Ce fel de meci e ăsta?
- Poi în Liga a 5-a, joacă Gloria cu Teaca, îi repet deși se uită la mine ca la marțieni.
- Hai, te conduc undeva? îi zic amabil, oarecum îngrijorat că-l văd așa, total dezorientat, fără să mai știe încotro s-o apuce.
- Nu! Dacă spui că nu-i meci, mă duc acasă, zice el și se uită la mine ca și cum m-ar ruga să-i arăt pe unde s-o apuce

Îl iau ușor de braț, îi spun de Halep, c-a pierdut de dimineață și îl îndrum încetișor spre casa lui.


- Și zici că nu-i nimic pe la stadion? Pe vremea asta frumoasă? M-am trezit buimac, că mă dureau tare picioarele. Știi c-am căzut pe scări, acum câteva zile? Mă dor toate de-atunci. Mă, da chiar să nu fie meci?
Se oprește, se uită lung la mine și aproape că încep să mă întreb dacă nu cumva sunt eu în eroare, nu el. Lângă noi apare un puradel, care îi spune pe nume și-i cere pomană. Bâtrânul bagă mâna în buzunar, scoate tot ce prinde. Un pumn de hârtii, mototolite, toate de un leu. Îi dă două. Îl întreb pe șpur, care n-avea mai mult de 7-8 ani: ”de unde-l cunoști, mă?” ”Cum să nu-l cunosc pe nea Jean, îl știu de când eram mic”, zice plodul, mândru de parcă Lordul ar fi prietenul lui.

Nu facem 5 pași că apar alți doi bididii. Le dă și ăstora tot ce mai avea prin buzunare.

Ajungem la covrigi, la Gigi. Simte miros de pâine caldă și, pofticios, cum a fost întotdeauna, se oprește și dă să cumpere ceva. Îl văd cum se caută insistent în celălalt buzunar și mă bag la geam, în fața lui, mai mult ca să salvez situația, bănuind că nu mai are nimic la el. Îi iau 2 covrigi și-l las în fața blocului. Își caută cheia, îl văd cu coada ochiului. Mai fac 10 pași, mă uit înapoi și-l văd tot acolo, în fața apartamentului în care locuiește de peste 30 de ani. E rătăcit ca un copil care nu-și mai găsește părinții pe plajă. Cineva se oprește lângă el și, împreună, reiau, probabil aceeași poveste:

-Ce faci, nea Jeane?

- Păi ce să fac, mă duc la meci… “
, a scris jurnalistul pe Facebook.

Jean Pădureanu a fost eliberat din detenție în data de 18 iunie, după ce judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis ca acesta să fie eliberat condiționat, din cauza stării sale de sănătate și a vârstei înaintate.

Pădureanu a fost condamnat în 2014 în “Dosarul Transferurilor”, alături de mai multe persoane importante din fotbalul românesc.

Citeşte mai multe despre:   Gloria Bistrita