Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Loteria Română, aproape de colaps în urma contractelor păguboase ale vechii conduceri

Loteria Română, aproape de colaps în urma contractelor păguboase ale vechii conduceri

Un articol de: B1 TV - 18 Iul 2012, 16:18
Loteria Română, aproape de colaps în urma contractelor păguboase ale vechii conduceri Eveniment

Loteria Română este la un pas de colaps din cauza contractelor păguboase incheiate de vechea conducere. Înainte de a părăsi scaunul de preşedinte al Loteriei, Gheorghe Benea a negociat un nou contract cu grecii de la Intralot. În ultimii opt ani, au dat o gaură companiei de aproximativ 215 milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Şi inspectorii Curţii de Conturi au atras atenţia autorităţilor că prevederile contractului de credit-furnizor încheiat între Loteria Română şi grupul de firme greceşti nu sunt benefice pentru statului român.

Gheorghe Benea, cel care a condus compania până acum şase săptămâni, a negociat prelungirea contractul de credit furnizor pentru implementarea programului video-loterie, dintre Loteria Română şi grupul de firme greceşti Intralot, Intracom şi Lotrom. Actul a fost parafat pe 1 septembrie 2003, de către Nicolae Cristea, preşedintele din acea perioadă al companiei.

Potrivit unor documente intrate în posesia Evenimentul Zilei, întâlnirea dintre reprezentanţii firmei Intralot şi Benea, fostul director, a avut loc anul trecut, pe 12 iulie. Ulterior, pe 30 august 2011, Benea a primit de la Intralot o ofertă finală în urma căreia grecii voiau 67,5% din încasările brute. Potrivit ofertei Intralot, care i-a fost înaintată lui Benea de către managerul grec al firmei, Fotios Mavroudis, procentele din încasările brute pe care le vroiau grecii scădeau doar cu 2,5%. Mai mult, voia o prelungire a contractului pe încă 10 ani, pentru 2013 - 2023. Pentru prima perioadă contractuală, ei şi-au redus pretenţiile doar cu 2,5%, urmând ca, pentru ultima parte a derulării afacerii, procentul lor să mai scadă cu încă 2,5 procente.

“Voi incerca, v-am spus, am grad de dependență de 97 la suta cu grecii. Pe acel segment de 3 procente voi încerca sa fac o creștere cât mai mare. Voi încerca să efecientizez cât mai mult costurile și interne și cu locațiile. Voi face o analiză a locațiilor pentru ca sunt anumite locații care nu produc bani dar sunt încă ținute cu cheltuieli destul de mari. Nu își au rostul,” a declarat Ghiță Dan Alexandru, preșeintele și directorul general al Loteriei Române.

Potrivit clauzelor contractuale, în primii trei ani grupul de firme greceşti a primit 80% din încasările brute. Numai între 2003 şi 2010, Loteria Română a virat în conturile grecilor 841,5 milioane de lei. Acest contract este încă în vigoare şi va expira pe 30 noiembrie 2013.

“ Din anul 2007 pana acum încasările au scăzut undeva la 50 la sută comparativ cu 2007 cu 2012. E un lucru alarmant!” a mai spus directorul general al Loteriei Române.

În urma acestei afaceri statul a fost păgubit cu 215 milioane de euro. Noul director spune că va aduce instituţia pe linia de plutire în următoarele 6 luni.

Loteria Română, aproape de colaps
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Loteria Romana,   faliment,   Grecia