Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lovitură de grație a SRI: Colegiul Național de Informații va fi desființat. Eugen Teodorovici rămâne fără diplomă (VIDEO)

Lovitură de grație a SRI: Colegiul Național de Informații va fi desființat. Eugen Teodorovici rămâne fără diplomă (VIDEO)

Un articol de: - 07 Mar 2018, 09:28
Lovitură de grație a SRI: Colegiul Național de Informații va fi desființat. Eugen Teodorovici rămâne fără diplomă (VIDEO) Eveniment

Colegiul Național de Informații, instituție care face parte din Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" , și se află în subordinea Serviciului Român de Informații , va fi desființat, informează pressone.ro

Potrivit unor surse din SRI, ar fi vorba doar de câteva săptămâni până când instituţia va fi închisă. 

Decizia a fost luată în urma anchetei interne, demarate de conducerea instituției după ce, în octombrie 2017, actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Academiei SRI precizează că lui Eugen Teodorovici îi va fi retrasă diploma de absolvire a Colegiului. 

De altfel, potrivit unor surse din cadrul SRI, citate de PressOne, actualul ministru de Finanțe nu este singurul om politic care a obținut o diplomă de la această instituție, fără să fi trecut vreodată pe la Colegiul SRI

Din anul 2002, când a fost înființat, și până în prima pare a anului 2017, nu mai puțin de 885 de persoane au trecut pe la Colegiu. 40 dintre acestea au provenit dintre cadrele SRI, restul făcând parte din societatea civilă, din ministere și agenții guvernamentale, din partide, din Parlament şi din administrația locală, dar și din alte servicii secrete. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Academia SRI este în mijlocul unui permanent scandal și face obiectul unor permanente dezvăluiri de aproape trei ani, iar aceasta este, cred, prima măsură care arată că oamenii de acolo, conducerea actuală a Serviciului și a Academiei au înțeles că au o problemă și au înțeles faptul că acea problemă trebuie rezolvată nu prin a nu da informații jurnaliștilor. (...) Decizia esre una de apreciată dacă s-a ajuns la concluzie că e mai bine închiderea acestui colegiu decât trenarea lui”, a declarat jurnalista Emilia Șercan, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV. 

Referitor la oamenii politici care dețin diplome de la această instituție, jurnalista a precizat: ”Îl avem pe Claudiu Manda, șeful comisiei SRI, Cezar Preda, care a condus această comisie în trecut. Sunt foarte mulți politicieni de top, de la vârful clasei politice. A făcut acest colegiu fostul premier Sorin Grindeanu, fostul premier Mihai Tudose. A existat un foarte mare interes de a avea o diplomă. (...) Intrai în acest Colegiu Național de Informații și intrai în sistem, cunoșteai parlamentari, cunoșteai oameni politici, aveai acces la tot felul de grupuri care puteau să faciliteze mai departe fie obținerea unor funcții politice, fie obținerea unor contracte. Vedem că interesul pentru acest colegiu era comva justificat în cazul în care încercai să obții o funcție politică”. 

Citeşte mai multe despre:   Colegiul Național de Informații,   SRI,   desființat