Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment LOVITURĂ pentru români! PSD introduce o nouă ‘TAXĂ PE STÂLP’

LOVITURĂ pentru români! PSD introduce o nouă ‘TAXĂ PE STÂLP’

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 16:22
LOVITURĂ pentru români! PSD introduce o nouă ‘TAXĂ PE STÂLP’ Eveniment

Turnurile de susţinere a turbinelor eoliene au fost incluse în categoria clădirilor, decizie în urma căreia autorităţile locale pot impune impozite şi taxe pentru astfel de construcţii, potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal transmis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt senatorul PSD de Constanţa Tit-Liviu Brăiloiu, actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, dar şi Emanoil Savin, senator PSD şi fost primar al Buşteniului, scrie adevarul.ro.

Codul fiscal include definiţia „clădirii”, care este clasificată drept „orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structural de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite”.

Însă ce susţin iniţiatorii legii este că această definiţie nu conţine şi clarificări privind turnurile de susţinere a turbinelor eoliene.

Astfel, prin iniţiativa legislativă, aceştia au introdus la finalul definiţiei şi propoziţia: „În categoria clădirilor se include şi turnurile de susţinere a turbinelor eoliene”.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis