Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Bode, în contextul imaginilor cu pacienții evacuați de la Spitalul Foișor: ”Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate” (VIDEO)

Lucian Bode, în contextul imaginilor cu pacienții evacuați de la Spitalul Foișor: ”Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate” (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Apr 2021, 09:53
Lucian Bode, în contextul imaginilor cu pacienții evacuați de la Spitalul Foișor: ”Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate” (VIDEO) Foto: Lucian Bode / Facebook Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că românii trebuie să continue să aibă încredere în sistemul medical.

 

Ce spune Lucian Bode despre sistemul de sănătate din România

 

Întrebat, luni dimineață, dacă oamenii mai pot avea încredere în acest sistem, având în vedere modul în care s-a făcut, vineri seara, evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor, șeful MAI a răspuns: „Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate publică”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Imaginile cu zecile de pacienți care au fost evacuați noaptea din spitalul transformat în unitate COVID-19 au revoltat o țară întreagă. Pacienții au fost scoși din spital pe tărgi și cărucioare. Unii dintre ei au fost transferați la alte spitale din București, iar cel mai mulți au fost trimiși acasă. Totul, în baza unui ordin al șefului Departamentului de Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, semnat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

 

Prima reacție a lui Lucian Bode după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

„Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv Raed Arafat”, a spus, luni, Lucian Bode, despre ceea ce s-a întâmplat vineri seară la Spitalul Foișor.

"Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată extenarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? (...) Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înteles că doctorul curant, împreună cu pacientul și cu familia acestuia au hotărât să aranjeze mașina astfel încât să fie transportat acel pacient. Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am văzut cu toții. Așa ceva este indamisibil să se mai întâmple. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să să intre pe rând în curte”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

În tot acest context, Deputatul Florin Roman a declarat, duminică seară, pe B1 TV, că PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   Spitalul Foisor