Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Bode: În primul trimestru al anului 2021, criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut (VIDEO)

Lucian Bode: În primul trimestru al anului 2021, criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Apr 2021, 12:35
Lucian Bode: În primul trimestru al anului 2021, criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut (VIDEO) Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat, luni, într-o conferință de presă, rezultatele obținute de Poliția Română în primul trimestru al anului 2021.

 

Lucian Bode a prezentat bilanțul acțiunilor Poliției Române în primul trimestru din 2021

 

„Siguranța cetățeanului este prioritatea acțiunilor Poliției Române, aspect care se vede și în scăderea criminalității înregistrate în acest început de an. Nivelul de siguranță publică este rezultatul muncii polițiștilor în domeniul combaterii criminalității. În primul trimestru al anului 2021, criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul infracțiunilor contra patrimoniului este mai mic cu 11%, iar cel al faptelor contra persoanei, cu 8,4%”, a anunțat Lucian Bode.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Aproape 400 de persoane care au comis infracțiuni au fost arestate, la nivel național, în primele trei luni ale acestui an, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

”În primele trei luni ale anului, colegii mei au realizat 3.300 de percheziții domiciliare la persoane despre care existau informații că sunt implicate în comiterea de infracțini din sfera criminalității grave și organizate, fiind desfășurate, în acest sens, 410 acțiuni de amploare pentru administrarea probatoriului necesar documentării activității infracționale.

În cadrul cauzelor aflate în lucru au fost luate măsuri preventive față de 1.200 de persoane, dintre care aproape 400 au fost arestate preventiv, iar 250 au fost cercetate sub control judiciar și aproximativ 550 au fost reținute. De asemenea, au fost aplicate măsuri asiguratorii în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de lei, fiind indisponibilizate 35 de arme letale, 44 de arme neletale, aproape 3.000 de bucăți de muniție, 64 de autoturisme, sute de telefoane mobile, tablete, laptopuri, calculatoare, cartele SIM și medii de stocare”, a mai declarat Lucian Bode.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode