Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Bode (MAI), în contextul tragediei de la Constanța: Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri / Unul din ofițerii ISU cu funcție de conducere și-a depus raportul de pensionare

Lucian Bode (MAI), în contextul tragediei de la Constanța: Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri / Unul din ofițerii ISU cu funcție de conducere și-a depus raportul de pensionare

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Feb 2021, 09:26
Lucian Bode (MAI), în contextul tragediei de la Constanța: Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri / Unul din ofițerii ISU cu funcție de conducere și-a depus raportul de pensionare Foto: gov.ro Eveniment

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre tragedia de la Constanța, unde o femeie a murit după ce a sărit de la balcon în încercarea de a se salva dintr-un incendiu, și a anunțat că un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța, care avea responsabilități la nivel de logistică, și-a depus raportul de pensionare.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, despre tragedia de la Constanța

 

„Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri. Dincolo de sancțiunile care au fost date, vreau să vă dau niște detalii în exclusivitate. Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a declarat ministrul Lucian Bode, potrivit Digi24.ro.

Demnitarul a explicat că acțiunile de control vor fi executate de o echipă din cadrul IGSU.

„Așteptăm finalul raportului de control, pentru că controlul va fi executat de o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local și când vom avea concluziile vi le vom prezenta”, a mai spus el.

Întrebat dacă „e normal” ca unul dintre ofițerii implicați în anchetă să se pensioneze, Lucian Bode a răspuns: „Faptul că și-a depus raport de pensionare e un act de voință, nu cred că putea să-i spună oricine să-și depună raportul sau să nu și-l depună, e voința domniei sale”.

„Cred cu tărie că astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-aul obișnuit marea majoritate a colegilor de la ISU, nu sunt permise. Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la momentul în care a fost anunțat la 112 la momentul intervenției. Toate acestea vor fi cercetate și vor fi prezentate, cu măsurile care se impun”, a mai precizat Lucian Bode.

Concluziile spune el, vor fi prezentate „în maximum 2-3 săptămâni”.

„În maximum 2-3 săptămâni vom prezența concluziile asupra a ce am transmis public și anume faptul că e anormal ca Inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”, a mai adăugat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   incendiu Constanta