?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Bolcaș, avocatul lui Adrian Năstase: O supervizare a IML nu poate fi decât binevenită

Lucian Bolcaș, avocatul lui Adrian Năstase: O supervizare a IML nu poate fi decât binevenită

Un articol de: - 25 Iun 2012, 13:41
Foto: bzi.ro Eveniment

Lucian Bolcaș, unul din avocații lui Adrian Năstase, a declarat, luni, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV că  supervizarea Institutului de Medicină Legală este una binevenită, IML urmând a decide dacă fostul premier poate să fie transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova.

„Trebuie să ne gândim la faptul că la ora actuală viața lui Adrian Năstase este în custodia medicilor care îl tratează. Ei au o mare responsabilitate de care nu se pot deroga, pur și simplu alungând pacientul din spital sau reținându-l peste timpul legal,” a declarat acesta.

Avocatul a precizat că supervizarea IML este, într-adevăr, un exces, dar unul binevenit, și că nu există un termen în care instituția trebuie să se pronunțe.

Bolcaș a mai adăugat că el și ceilalți reprezentanți legali ai fostului premier au făcut o cerere de amânare a executării pedepsei, contestația la executare fiind făcută de o persoană care nu are legătură cu aceștia.

„Contestarea le executare a fost făcută de o persoană absolut necunoscută și neavenită. Nu e cererea făcută de Adrian Năstase, nu e cererea făcută de avocații săi, ci de o persoană absolut necunoscută, așa că nu are, practic, decât o valoare morală,” a spus avocatul. Peroana în cauză este Corneliu Petre, despre care Bolcaș a infirmat că a colaborat cu echipa de avocați ai lui Năstase, spunând că nu îl cunoaște.

Comisia de evaluare de la Spitalul Floreasca a decis luni ca Adrian Năstase să rămână în continuare internat în unitatea spitalicească, urmând ca Institutul Medico-Legal să desfășoare o expertiză pentru a decide dacă starea de sănătate a fostului premier îi permite transferul în Spitalul Penitenciarului Rahova.
 

Lucian Bolcaș: O supervizare a Institutului de Medicină Legală nu poate fi decât binevenită
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   comisie,   medici,   decizie
 
 
 
Loading...