Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Inspecției Judiciare a plagiat aproape toată teza de doctorat. Costică Voicu, fost șef al Poliției, nu și-a recunoscut cele 140 de pagini din teza lui Netejoru / Șercan: Studiile doctorale au fost o mare bătaie de joc (VIDEO)

Șeful Inspecției Judiciare a plagiat aproape toată teza de doctorat. Costică Voicu, fost șef al Poliției, nu și-a recunoscut cele 140 de pagini din teza lui Netejoru / Șercan: Studiile doctorale au fost o mare bătaie de joc (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Sep 2018, 10:17
Șeful Inspecției Judiciare a plagiat aproape toată teza de doctorat. Costică Voicu, fost șef al Poliției, nu și-a recunoscut cele 140 de pagini din teza lui Netejoru / Șercan: Studiile doctorale au fost o mare bătaie de joc (VIDEO) Eveniment

Nou scandal în Justiție! Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a plagiat aproape toată teza sa de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, susține jurnalista de investigație Emilia Șercan, într-un articol pentru PressOne. De doar trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor. Cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție. De altfel, Voicu a fost unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru...

Șercan a declarat, pentru B1 TV, că acesta este un caz deosebit de grav de plagiat. Jurnalista a mai remarcat faptul că Voicu nu a fost în stare să-și recunoască cele 140 de pagini în teza lui Netejoru.

”În cazul lui Netejoru vorbim de o temă de doctorat plagiată aproape în totalitate și e de neînțeles cum unul din referenți nu și-a recunoscut opera și nu a protestat că a fost plagiat. Nu a recunoscut 140 de pagini! Sunt autori care pot să-și recunoască un singur paragraf. Domnul Voicu, chestor și fost rector al Academiei de Poliție, nu a observat cele 140 de pagini din teza lui Netejoru. E un caz de o gravitate extremă! Practic, puteai să pui orice între coperțile acelei lucrări de doctorat, nu conta, că aveai garantată obținerea titlului doar pentru că erai înscris”, a subliniat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Culmea, mai remarcă aceasta, Netejoru era judecător și președintele Tribunalului Giurgiu în momentul în care și-a obținut titlul de doctor cu teza plagiată. 

”În teza domnului Netejoru sunt blocuri de pagini copiate consecutiv. Într-un capitol avem 75 de pagini copiate din aceeași carte, într-un alt capitol 60 de pagini. Deci nu exista nici măcar încercarea de a masca faptul că a plagiat. Asta mă determină să cred că nu exista nici măcar o minimă îngrijorare că teza nu e în regulă. Asta mai arată că studiile doctorale au fost o mare bătaie de joc, că au fost profesori care au profitat luând bani, că mergeau în comisii ca referenți, iar doctoranzii care se bucurau de obținerea unui titlu. Acum Netejoru își semnează toate documentele ca ”judecător doctor””, a mai declarat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Lucian Netejoru a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Inspecției Judiciare, că nu dorește să comenteze cu privire la acest subiect. 
 

Citeşte mai multe despre:   inspectia judiciara,   Lucian Netejoru,   Costica Voicu,   Emilia Sercan